Вибір фарби для фарбування стін та стелі.

Вибір фарби для фарбування стін та стелі.
22.03.2018, ---
Розповімо про усі види фарб - водорозчинні фарби, акрилові фарби, латексні фарби і екологічні фарби. Сучасні виробники фарб пропонують, дуже великий асортимент фарб, і приходячи в магазин, покупець губиться від такого вибору. У цій статті ми допоможемо вам зробити правильний вибір. Які вимоги пред'являються до сучасної интерьерной фарби: - це можливість кольорування в різні кольори, повинна розбавлятися водою, бути стійкою до стирання, і до вологого прибирання, а також бути екологічно безпечною. Це особливо важливо, якщо ви збираєтеся фарбувати стіни в спальні і дитячій. Тепер давайте виберемо фарбу, яка задовольнятиме наші вимоги.

Спочатку розповімо, що таке сучасна, інтер'єрна фарба. Нині для фарбування стін використовують різні водорозчинні фарби, це найпоширеніший варіант фарб. До їх складу входить багато різних компонентів, кожен з яких відповідає за своє завдання. Одним з основних компонентів є єднальна основа, вона буває трьох видів: ПВА, акриловими, латексні.

Фарби на основі ПВА.
Фарби на цій основі є найдешевшими, але мають такі мінуси, як слабка стійкість до стирання і вологого прибирання. Основна сфера їх застосування - стелі, але виключноі в сухих приміщеннях. Стелі у ваннах, кухнях або у вологих приміщеннях не можна фарбувати фарбою такого типу. Фарби на основі ПВА бояться вологи! Ще одним з мінусів фарб такого типу є мізерна палітра кольорів, в які їх можна закольорувати. Ці фарби не кольоруються на комп'ютерних машинах. Кольорування фарб на основі ПВА відбувається вручну, шляхом додаванням в неї пігменту. При такому методі кольорування можна отримати тільки світлі кольори.

З усього цього витікає, що основна область використання фарб на основі ПВА це фарбування стель в сухих приміщеннях, у білий або у світлі відтінки. Основним виробником цих фарб є вітчизняні компанії, в асортиментній лінійці іноземних компаній вони займають мізерну частину.

Акрилові фарби.
Фарби на акриловій основі є найпопулярнішими, ці фарби мають ширший діапазон використання, це означає що ними можна фарбувати не лише стелю, але і стіни. Вони не бояться вологого прибирання, мають хорошу стійкість до стирання, а отже цією фарбою можна фарбувати у вологих приміщеннях. Але не варто забувати, що використання акрилової фарби в місцях, де можливо попадання на неї води не рекомендується, для цього є інші матеріали. Ще однією перевагою акрилових фарб, перед фарбами на основі ПВА, є великий вибір кольорів для кольорування, і можливість, кольорувати фарбу, як ручним методом, так і із застосуванням комп'ютеризованих систем.

Якщо ви зайдете у будь-який будівельний магазин, то на прилавку побачите великий асортимент акрилових фарб, навіть в лінійці одного виробника. Чим же вони відрізняються? Навіщо одному виробникові випускати декілька видів акрилової фарби? Відмінності полягають в характеристиках фарби. Фарба, призначена виключно для фарбування стелі, повинна мати білосніжний колір і хорошу покриваність, але для такої фарби абсолютно не потрібна стійкість до миття і її не можна кольорувати в насичені кольори.

Фарба, призначена для фарбування стін, буде стійкіша до стирання і її можна закольорувати у більшу кількість кольорів. Окрім цього існує багато вузькоспеціалізованих фарб, призначених для фарбування поверхонь, на яких є жирові плями, сліди кіптяви і нікотину. При фарбуванні стін акриловими фарбами виходить благородне матове покриття, а якщо необхідно отримає покриття з невеликим глянцем або необхідно пофарбувати стіни з високим степенем стійкості? Для виконання таких завдань існують латексні фарби.

Латексні фарби.
Ще одним продуктом лакофарбовоїї індустрії є латексні фарби. Їх основною перевагою перед іншими водорозчинними фарбами є: підвищена стійкість до вологого стирання, можливість отримання шовковисто матових поверхонь, і можливість покривати основу тонким шаром. Усе це, дає можливість робити окрашувати шпалери під фарбування при цьому зберігаючи їх фактуру. Чому для цього краще підходять латексні фарби? По своєму хімічному складу латексні при висиханні утворюють тонку плівку, яка здатна покрити будь-яку фактуру поверхні. По цьому якщо ви купили шпалери під фарбування або використовуєте фактурну штукатурку, найкращою фарбою буде - латексна фарба, вона надасть вашій поверхні необхідний колір і збереже при цьому фактуру, на відміну від акрилових фарб.

Латексні фарби іноземних виробників розділяються на декілька видів. Відмінність полягає в ступені глянцю готової поверхні, зазвичай це позначається цифрою на етикетці або назвою самої фарби. Наприклад, у компанії Caparol є латексні фарби Samtex3, Samtex7, Samtex20. Латексна фарба Samtex3 - є матовою; Samtex7 - шовковисто-матовою, а Samtex20 - шовковисто-глянцевою. Відмінність полягатиме не лише у в зовнішньому вигляді, але і в характеристиках поверхні, фарба з більшою мірою глянцю є стійкішою до вологого прибирання. Але у більш глянцевої фарби є мінус, вона виявляє усі нерівності стіни, тому якщо ви вирішили використати таку фарбу, необхідно потурбуватися про хорошу підготовку стін.

Екологічні фарби.
Останнім часом в лінійці кожного виробника з'являються матеріали, виготовлені з використанням екологічно чистих компонентів, так звані "Зелені фарби" ці матеріали при роботі з ними абсолютно не виділяють шкідливих випарів. Ці фарби рекомендують використовувати в приміщеннях, де житиме дитина або людина що страждає алергією. У багатьох європейських країнах діє цілий ряд законодавчих і нормативних актів, що обмежують застосування матеріалів виготовлених з використанням шкідливих речовин, для внутрішніх робіт. Особливо жорсткі обмеження діють в Швеції, Фінляндії, Норвегії, Данії. Тому більшість серйозних виробників поступово виключають шкідливі компоненти (нехай, навіть якщо їх вплив ще недостатньо вивчений) із складу своєї продукції. В усякому разі, тримаючи в руках фарбу для внутрішніх робіт, виготовлену в Західній Європі або США, ви можете сміливо стверджувати, що в ній відсутні ртуть, цинкові білила, свинець, з'єднання кадмію, хлоровані феноли - словом, речовини, що украй негативно впливають на самопочуття і здоров'я людини. Більшість виробників, при виробництві екологічної фарби, привласнюють їй спеціальне позначення, що допомагає споживачеві зрозуміти, що перед ним екологічно безпечний продукт. Компанія Caparol екологічно чисті фарби, позначає знаком E.L.F.

Найкращими виробниками фарб з представлених на ринку України є виробники з США, Німеччини, Великобританії та Фінляндії. Одна з кращих фінських марок є марка "TEKNOS". Започаткована ця компанія в 1948 році у Фінляндії. Марка відома як виробник доволі якісної продукції, та яка до цього дня є лідером продаж в Скандинавських країнах. У компанії налічується вісім заводів розташованих в Європі, зокрема Скандинавії, Англії, Німеччині, Україні і Росії. Компанія виготовляє продукцію як для архітектурно-будівельних фірм так і для звичайних споживачів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.