Українцям можуть дозволити закривати хостели у своїх будинках.

Українцям можуть дозволити закривати хостели у своїх будинках.
13.11.2013, Новини
Українцям хочуть дозволити закривати хостели в житлових будинках. Відповідний законопроект підтримав профільний комітет і скоро буде розглянутий в Раді.

Зокрема, депутати хочуть заборонити відкривати хостели без письмової згоди всіх мешканців під'їзду будинку. При цьому, відповідно до законопроекту, на кожного мешканця хостелу пропонується виділяти не менше 13,65 кв. м житлової площі. Читайте також: Звичайна київська квартира стала хостелом для групи сектантів

"Можливі коректування в проекті: наприклад, щоб брали згоду не всіх, а 70% або 75% мешканців", - повідомив "Вестям" автор законопроекту Віталій Ярема.

На думку депутатів, через хостели страждають звичайні мешканці: "Якщо на якомусь поверсі є хостел і там живуть 50 осіб, то це означає, що вони будуть затримувати ліфт, на якому їздять мешканці. Крім того, за знос обладнання та послуги ЖКГ платять однаково - і власники квартир, і господарі хостелу", - зазначив Ярема.

В самих хостелах здивовані запланованими нововведеннями: "Ми ставимося до цього негативно. Ми нікому не заважаємо, і скарг від сусідів у нас ніколи не було. А серед сусідів завжди знайдеться той, хто відмовиться підписувати папір і попросить гроші", - повідомили в київському хостелі "Хрещатик". В хостелі Sweet Home також здивовані ініціативами депутатів. "Ми відремонтували під'їзд та вхідні двері. Звичайно, з сусідами ми не спілкуємося, і складно сказати, чи вони погодяться підписати", - заявив Олексій Ваценко, адміністратор хостелу.

Президент Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації Роман Пономаренко пропонує, щоб власники хостелів питали згоди не мешканців будинків, а домовласників. "Так, наприклад, у Києві раніше існували два бомжатника, які працювали під виглядом хостелів, - на Срібнокільській і на Чаадаєва. Там в одній кімнаті в антисанітарії жили по 30 осіб. Але ми ці хостели закрили", - повідомив Пономаренко.

За словами юриста Василя Мірошниченка, ініціативи нардепів спрямовані на ліквідацію хостелів в Україні: "Згоду всього під'їзду отримати нереально: хтось здав квартиру на три роки і поїхав жити в Китай. І як у нього отримати згоду? А ось якщо залишити норму 13,65 кв. м житлової площі на людину, тоді в кімнаті не буде шуміти по 30 осіб", - вважає Мірошниченко.

Зазначимо, вартість проживання в столичних хостелах варіюється в межах 100-140 грн за добу з людини, у Львові та Одесі можна знайти і за 70-90 грн.

Хостели в Україні зараз в середньому заповнені на 65%, говорить Пономаренко.

"70% людей, які там гостюють, - українці, 15% - росіяни, і ще 15% - європейці: в основному німці і поляки", - говорить Пономаренко.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що у Києві стало складно зняти квартиру, а ріелтори вже накручують відсотки за свої послуги.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.