Утеплюємо квартиру від сильних морозів в Україні

Утеплюємо квартиру від сильних морозів в Україні
Що потрібно робити, щоб без особливих витрат зберегти в будинку тепло? Пропонуємо кілька простих порад, що можуть прийти Вам на поміч і є осбливо актуальними у нинішні морозні дні:

1. Не можна загороджувати опалювальні прилади. Тепле повітря повинне вільно переміщатися і зігрівати кімнату.


2. На ніч закривайте щільно штори. Це запобіжить витоку тепла.


3. Щоб провітрити приміщення і не остудити кімнату, застосовуйте «ударне» провітрювання. Це означає, що провітрювати треба недовго, але інтенсивно. Повітря встигне змінитися, але поверхні в приміщенні квартири не охолонуть.


4. Обов'язково потрібно замінити всі тріснуті шибки у вікнах. Щілини по периметру вікна закласти теплоізоляційним матеріалом. Використовувати можна спеціальний ущільнювач, а можна застосувати звичайну медичну вату. Широким канцелярським скотчем можна зверху заклеїти щілини.


5. Відкрийте батареї: приберіть шторки, щитки, решітки та меблі. Також не фарбуйте батареї в кілька шарів, бо тоді вони віддають менше тепла і працюють як термос. При виконанні цієї поради температура в кімнаті підвищиться на 3 градуси. До речі, наступного разу, коли фарбуватимете батареї, оберіть чорний колір – він більше віддає тепла.

6. Обгорніть батареї цупким папером чи картоном з фольгою з боку стіни та підвіконня. Або на саму стіну приклейте фольгу – вона послужить тепловідбиваючим екраном. Тоді тепло буде утримуватись і йти до середини кімнати, а не гріти стіни та вікна. Це дозволить підвищити тепловіддачу на 5-8%.


7. Вхідні двері також треба утеплити. Якщо ізолювати щілину між дверима і дверним прорізом, то це підвищить температуру в приміщенні приблизно на два градуси.

8. Нерідко льодовиковий період у квартирах настає з вини малопомітних і на перший погляд, нешкідливих вентиляційних отворів. Звичайно, просто замурувати вентиляцію не можна. А ось закрити спеціальними гратами з дверцятами або - бюджетний варіант - банальним шматком картону дуже навіть можна. При цьому і вентиляция збережеться, і в квартирі може потеплішати на 5-7 ° С.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.