Процес створення центрів сімейної медицини

Процес створення центрів сімейної медицини
З метою реорганізації медичної допомоги населенню на засадах загальної практики – сімейної медицини та відповідно до чинного законодавства міська рада прийняла рішення «Про утворення комунальних закладів охорони здоров’я та затвердження їх Статутів». Даним документом утворено комунальні заклади «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Житомирської міської ради.
Реформування охорони здоров’я передбачає чітке розмежування первинного, вторинного та третинного рівня надання медичної допомоги. Центри первинної медико-санітарної допомоги пропонується утворити на базі структурних підрозділів поліклінічних відділень центральних міських лікарень , а саме:
на базі поліклініки КУ «Центральна міська лікарня №1» за адресою: вул .Велика Бердичівська,32 утворити КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1;
на базі поліклініки КУ «Центральна міська лікарня №2» за адресою: вул. Лесі Українки,16 утворити КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2.
Це дасть можливість провести підготовчу роботу щодо налагодження функціонування створених Центрів та їх взаємодії із закладами вторинного рівня (лікарні) з отримання консультативної допомоги, лабораторних та інших обстежень на основі застосування нормативно-правової та методичної бази, затвердженої Міністерством охорони здоров’я України» ,- йдеться в обґрунтуванні до проекту рішення міської ради.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.