Лікар є провідником тих змін, які відбуваються в системі охорони здоров'я. І пацієнти повинні це відчути - Олександр Толстанов

За інформацією прес-служби МОЗ України, таку думку висловив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов під час першого заняття нового навчального циклу для медиків "Школа практикуючого лікаря" , що відбулося у поліклініці сімейного лікаря "Русанівка" Дніпровського р-ну м. Києва,

"Школа практикуючого лікаря" - один із нових освітньо-просвітницьких проектів, ініційованих Всеукраїнським Лікарським товариством (ВУЛТ), що здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров'я спільно з Головним управлінням охорони здоров'я м. Києва та управлінням охорони здоров'я Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації.

Перше заняття навчального циклу було присвячене темі реформування первинної медико-санітарної допомоги в Україні, столиці та Дніпровському районі м. Києва зокрема.

У ході зустрічі обговорювалися основні напрямки та етапи реформування, конкретні кроки в діяльності лікарів загальної практики/ сімейної медицини. Основної значущості набули питання кадрового і фінансового характеру впровадження реформи, розмежування функціонального навантаження лікарів первинної ланки та профільних спеціалістів.

Довідково
Проект "Школа практикуючого лікаря" започаткований з метою створення безперервної професійної освіти медиків. Щомісячні заняття діятимуть для лікарів, які бажають підвищити рівень своїх знань про стандартні та нові методи в профілактиці та лікуванні різних захворювань. До їх уваги будуть запропоновані санітарно - просвітницькі матеріали, лекції на різні тематики, обговорення найбільш актуальних проблем та шляхи їх вирішення. Заняття відбуватимуться у формі цікавих лекцій, презентацій та практичних занять, які проводитимуть досвідчені спеціалісти ВУЛТ.

Постійно діюче навчання проводитиметься в центральних районних поліклініках міста Києва.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.