Напої, що зігріють взимку

Що може зігріти зимовим вечором окрім коханої людини, улюбленої книги та тепленького пледа? Гарячі напої, особливо ті, що наповнюють дім ароматами свята. Гібіскусовий чай за рецептом Джеймі Олівера, шипшиново-медовий напій від Дарії Цвєк і навіть чай проти застуди від турботливої Мумі-мами. Пропонуємо вам кілька смачних та оригінальних рецептів напоїв, що подарують тепло і затишок.

Із книги Дарії Цвєк «У будні і свята»

Напій новорічний

Інгредієнти: 6 ложечок соку смородини, 1 л яблучного соку, пляшка білого сухого вина або виноградного соку, вишні з компоту чи конфітури, цитрина, цукор-рафінад, кубики льоду, 1 ложечка коньяку або спирту.

До високих склянок вкинути по два кубики льоду, 2–3 вишні з компоту або конфітури, влити по одній ложечці соку з смородини. Заповнити склянки до половини вином або виноградним соком, тоді — охолодженим соком з яблук, зверху покласти плястерок цитрини, а на ньому — цукор, скроплений коньяком або спиртом, і запалити. Погасити світло в кімнаті і подати.

Напій із шипшини і меду

Інгредієнти: 250 г шипшини, 3 склянки води, 4 ложки меду.

Плоди шипшини перебрати, помити, залити кип’яченою водою і поставити на малий вогонь (не кип’ятити), поки не напаряться. Тоді напій перецідити, додати за смаком мед і ще гарячий чай налити до маленьких склянок.

Із книги Дарії Цвєк «Солодке печиво»

Шоколад на молоці

Інгредієнти: 60 г шоколаду меленого, 1 л молока.

Мелений або дрібно накришений плитковий шоколад залити ½ склянки холодної води, розмішати, заварити, додати молока і зварити. Можна додати чайну ложку міцної кави. Цукор – до смаку. Налити шоколад у склянки, а наверх покласти піну з білків, збиту з цукром (2 білки, 2 ложки цукру), або збиту на піну з цукровою пудрою солодку сметану.

Напої, що зігріють взимку

Напій мандариновий

Інгредієнти: 4 мандарини, 150 г цукру, 2 л газованої води, ½ склянки полуничного варення.

Мандарини почистити, нарізати тоненькими кружальцями, вибрати кісточки, пересипати цукром, скласти до скляного посуду. Коли цукор розпуститься, накласти ¼ посуду товченого льоду, додати варення з полуниць, залити газованою водою, добре охолодити.

Із книги Джеймі Олівера «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»

Напої, що зігріють взимку

М`ятний чай з апельсином

Інгредієнти: пучок свіжої м’яти, ½ апельсина; за бажанням: рідкий мед, за бажанням: кубики льоду.

Обірвіть листя м’яти і вкиньте у чайничок чи глечик. Додайте нарізану смужками цедру з ½ апельсина. Залийте окропом, підсолодіть, за бажанням, медом, і подавайте до столу. (Або, якщо хочете, попередньо остудіть чай, заливши ним кубики льоду).

Гібіскусовий чай з льодом

Інгредієнти: 2-3 пакетики гібіскусового, м’ятного або жасминового чаю, 1 клементинка (мандаринка), 1 лайм, 1 д. ложка з вершком, екстрадрібного тростинового цукру, кілька жмень кубиків льоду, кілька гілочок свіжої м’яти.

Вкиньте у скляний глек чайні пакетики і зрізану довгими стрічками цедру з клементинки та лайма. Всипте цукор. Заповніть глек до половини окропом і залиште настоюватися. Вийміть із глека чайні пакети і вкиньте в нього кілька жмень льоду. Розріжте навпіл клементинку і лайм та вичавіть сік у напій. Половинки лайма вкиньте у глек разом з гілочками м’яти.

Напої, що зігріють взимку

Із книги «Рецепти мумі-мами»

Яблучний глінтвейн

Інгредієнти: 1 маленька паличка кориці, 6 гвоздик, ½ ч. л. кардамону, 1 шматочок кореня імбиру, дрібка мускатного горіха, 1 л яблучного соку (за потреби розвести водою), 1 дес. л. цукру-пудри або цукру-піску (пластівці мигдалю, сушені яблука).

Зроби маленьку торбинку з марлі, поклади в неї прянощі, зав’яжи бинтом або ниткою. У каструлю налий сік і поклади торбинку з прянощами. Поволі нагрівай. Зніми каструлю з плити, коли на поверхні соку почнуть з’являтися бульбашки. Вийми торбинку й додай цукру. Вимішай.

Склянку з напоєм прикрась пластівцями мигдалю і шматочками сушених яблук. Вважай, не обпечи язик!

Сік проти застуди Мумі-мами

Інгредієнти: 1 л чорної смородини, 300 г цукру, 1 паличка кориці, 600 мл води, 2 дес. л. цитринового соку, 1 ч. л. кардамону.

Змішай усі складники в каструлі й повільно вари на слабкому вогні приблизно півгодини. Проціди напій. Подавай дуже гарячим.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.