Як уберегтися на зимових дорогах?

Як уберегтися на зимових дорогах?
Взимку кількість аварій традиційно зростає, оскільки на дорогах мокро й слизько, а водії та пішоходи часто переоцінюють свої можливості під час руху.
Пішоходам радять обирати безпечне для ожеледі взуття - зі спеціальними шипованими підошвами. Вчасно перевзутися на зиму – рецепт безпечної подорожі як для пішоходів, так і для автомобілістів. Втім, коли на вулиці занадто слизько, то зимові шини не врятують.
Тому водіям варто возити із собою інше приладдя для того, аби мати можливість безпечно та зручно пересуватися. Зокрема, автомобілістам варто мати із собою додаткове пальне, трос, щітку, щоб чистити сніг та лід. У сильні морози врятувати "замерзле" авто можна буде завдяки підкурювачу.
Для водіїв узимку дуже важливо зберігати безпечну дистанцію на дорозі. На мокрій дорозі дистанцію потрібно збільшувати в два рази. На слизькій дорозі раз в десять треба це зробити. Окрім того, взимку слід уважно підходити до паркування машини та ставити автівки подалі від будинків. В жодному разі не слід паркуватися вздовж дороги, аби не заважати снігоприбиральній техніці. Одразу після старту слід перевірити, наскільки слизька дорога, тобто виконати тестове гальмування, якщо позаду немає автомобілів. Слід зауважити, що швидкість руху на слизькій дорозі має бути мінімальною – і в місті, і на заміській трасі, а водіння - максимально обережним.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.