Реєструємо нерухомість за новими правилами

Реєструємо нерухомість за новими правилами
Тепер і у нотаріуса
В минулому році українці, щоб переоформити свою нерухомість, шикувалися в черги до реєстраторів. Тепер же реєструвати нерухомість можуть виконкоми місцевих рад, міські та районні держадміністрації, держреєстратори, в тому числі і нотаріуси. Юристи позитивно оцінюють дану ініціативу і говорять про зменшення черг в районних державних адміністраціях, де розташовані офіси держреєстраторів. Всі ці проблеми держава вже намагалося вирішити шляхом створення електронної черги та впровадженням можливості подавати документи не за місцем реєстрації. Але істотного ефекту це не давало, це нововведення, має вирішити більшість проблем. Коли потрібно зайнятися питанням у більшості з тих, хто має у власності квартиру, будинок або земельну ділянку, на сьогодні є на руках папір, який підтверджує його права. Називається вона "Свідоцтво про право власності". Раніше всі інші документи, які стосувалися держмайна, теж були в паперовому вигляді. Кілька років тому все змінилося. З 2013 року вся нерухомість, з якої виробляються будь-які дії (продаж, дарування, вступ у права спадщини), обов'язково вноситься до Держреєстру.
Якщо ви плануєте здійснювати операцію купівлі-продажу, то відразу після неї ваша нерухомість буде внесена до реєстру. По-іншому ви угоду не оформите. Якщо хочете, то можете витратити час і гроші, щоб внести дані до Держреєстру. Але немає ніякої нормативної бази, яка вимагала б від вас це робити в обов'язковому порядку. Тобто реєстр на сьогодні - це справа добровільна.
Бдьте в курсі.
Скільки це коштує Внести нерухомість в новий реєстр у нотаріуса на сьогодні коштує від 300-500 грн. Послуги держреєстраторів або в центрі адмінпослуг в великих містах дешевше - 34 грн. Крім цього, потрібно сплатити адміністративний збір, розмір якого залежить від швидкості оформлення:
за держреєстрацію протягом 5 робочих днів - 10% мінімальної зарплати (близько 140 грн.);
за реєстрацію протягом 2 робочих днів - 1 мінімальна зарплата (близько 1400 грн.);
за реєстрацію протягом доби (крім вихідних та свят) з моменту прийняття заяви - 2 мінімальні зарплати (майже 2800 грн.);
за реєстрацію прав власності протягом 2 годин з моменту прийняття заяви - 5 мінімальних зарплат (6890 грн.).
Список необхідних документів
Паспорт і довідка з податкової про присвоєння ідентифікаційного коду. Оригінал техпаспорта на приміщення. Документація, що підтверджує право власності (договір купівлі-продажу, свідоцтво про спадщину, свідоцтво, яке підтверджує право власності, дарча). Оригінал квитанції про сплату адміністративного збору за реєстрацію прав на нерухомість. ? Оригінал квитанції про розрахунок за отримання інформації з реєстру (у разі необхідності надання виписки). Довіреність, якщо оформленням займається представник власника.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.