Кинути курити - просто

Кинути курити - просто
Британські вчені дійшли висновку, що курці, які поступово знижують кількість викурених сигарет, мають менше шансів позбутися згубної звички порівняно з тими, хто робить це різко і негайно.
Нікола Линдсан-Хоулі і її колеги залучили 697 курців добровольців, яких розділили на 2 групи. Їм встановили один і той самий день позбавлення від куріння, проте представники першої групи просто переставали вживати сигарети, а другої — готувалися до "дня ікс", протягом 2 тижнів скорочуючи своє споживання. Усі добровольці мали рівний доступ до нікотинових пластирів і жувальної гумки.
Після "дня ікс" вчені півроку опитували добровольців, наскільки успішно триває у них відмова від куріння. Крім того, дослідники вимірювали концентрацію вуглецю в диханні опитаних.
З'ясувалося, що за 4 тижні від тютюну відмовилися 49 відсотків представників першої групи. Серед тих, хто поступово готувався кинути палити, цей показник становить 39 відсотків. Проте, вчені попереджають, що їхні висновки стосуються переважно тих, хто хоче відмовитися від тютюну якомога швидше — можливо, людям з іншим психологічним настроєм буде зручніше позбавлятися від шкідливої звички поступово.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.