Вентильований фасад

Вентильований фасад
Існує кілька виходів з подібної ситуації. Один з них – установка навісного фасаду з повітряним зазором. У даній конструкції зовнішня обробка стін не прилягає до основи. Подібне рішення можна побачити на складах, промислових, адміністративних та інших типах будівель. Вентильовані фасади під ключ – послуга, пропонована багатьма компаніями, що працюють в даній сфері. Так, фірма «BudRem» пропонує варіанти покриття з клінкерної плитки, керамограніту, каменю, фіброцементних плит, алюмінієвих касет і низки інших матеріалів. Подібні рішення вже були реалізовані компанією в житлових і комерційних об’єктах. Вентильований фасад може бути встановлений як у процесі будівництва, так і при подальшій реконструкції.

МОНТАЖ ВЕНТИЛЬОВАНОГО ФАСАДУ

Конструкція являє собою панелі, які кріпляться за допомогою металевого каркасу. В утвореному зазорі часто прокладають утеплювач. Товщина ізоляції повинна бути обрана з розрахунком, щоб всередині залишився простір для циркуляції повітря.

Монтаж навісного фасаду включає наступні етапи:

-буріння отворів для кріплення кронштейнів до стіни;
-укладання паронітових прокладок для елементів каркасу;
-установка кронштейнів, деталі кріпляться за допомогою анкерних дюбелів;
-укладання теплоізоляції;
-кріплення направляючих профілів;
-монтаж облицювання.

Фахівці виділяють кілька правил, дотримання яких дозволить отримати якісну і довговічну конструкцію.

ВИБІР ЧАСУ

Прийнято вважати, що монтажем фасадів можна займатися в будь-який час року. Але краще проводити роботи при +5°С і вище. В іншому випадку наступні температурні деформації можуть призвести до розхитування кріплень.

РОЗРАХУНОК ПОВІТРЯНОГО ЗАЗОРУ

Ширина простору між утеплювачем і задньою поверхнею фасадних панелей повинна бути в межах 30-50 мм.

ВИБІР ІЗОЛЯЦІЇ

У вентильованих фасадах часто використовують м’який утеплювач. При уявній простоті, такі матеріали мають жорсткі вимоги до установки. Неправильне кріплення може пошкодити покриття. Використання жорсткого (близько 80 кг/куб. м.) утеплювача дозволяє отримати більш міцну конструкцію, але ту, яка збільшує тривалість робіт.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.