Види облицювання будинків.

Види облицювання будинків.
Всім відомо, що особою будівлі є фасад, а значить одним з основних і відповідальних етапів реконструкції або будівництва будинку доводиться на зовнішню обробку. Не тільки яскраву, виразну індивідуальність вашому будинку додасть красива обробка, а й утеплить його і збільшить захист конструкції від впливів агресивних погодних умов.

Параметри і терміни експлуатації будівлі безпосередньо залежатимуть від способу і облицювальних матеріалів. Найбільш придатними є два види облицювання, що дозволяють зробити перебування в будинку найбільш комфортним, а фасад утепленим. До них відносяться вентильований фасад і «мокрий» фасад.

Вентильований фасад.

Вентильований фасад в більшості випадків прекрасно підходить при ремонті та реконструкції будівлі, так як може приховати майже всі дефекти стін будівель. Така обробка є кращим варіантом облицювання фасадів адміністративних будівель, торгових центрів, заправних станцій, багатоповерхових житлових будинків.

Вентильований фасад виготовляється в результаті установки спеціальної конструкції. Вона кріпитися на певній відстані від стіни за допомогою навісного металевого каркаса, сталевого або алюмінієвого. Цей каркас виконує дві функції.

Із зовнішнього боку до нього кріплять зовнішнє облицювання будівлі, а між ним і стінкою фасаду прокладають теплоізоляційний шар і водонепроникну вітрозахисну плівку, також для створення доступного для повітря простору спеціально залишають повітряний зазор. Виходячи, з такої конструкції такий тип облицювання отримав назву - вентильований.

Така вентиляція добре захищає стіни від вологи, створюючи повітряний прошарок (теплоізоляцію), що в холодну пору року утеплює, а в літню - захищає від спеки. До складу облицювальних матеріалів входять: керамограніт, алюмінієві панелі, кам'яна плитка і плитка керамічна, сайдинг, фіброцементні і асбоцементні плити.

«Мокрий» фасад.

У системі «мокрого» фасаду є декілька шарів, а кожен шар виконує свої функції: теплоізоляційний шар; штукатурний шар (базовий) з армуючої сіткою; захисно-декоративне покриття.

У цьому способі використання жорстких каркасних конструкцій не потрібно. Технологія дуже проста. Спочатку приклеюють на стінку пароізоляційну плівку, поверх її кладуть утеплювач і сітку. Потім наносять мокру штукатурку на цю сітку. Подальшого фарбування така штукатурка не вимагає тому, що в ній можуть бути присутніми різні барвники, домішки або вкраплення.

Для того щоб отримати фактурний отштукатуренний фасад будівлі, застосовують також фактурну мокру штукатурку. За технологією «мокрий» тип облицювання дозволяє надійно утеплити фасадні стіни будівель при невеликих фінансових втратах, і створити всередині приміщення комфорт за будь-якого часу сезону.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.