Деревина для будівництва будинку

 Деревина для будівництва будинку
Дуже популярним матеріалом, без якого не може обійтися жоден будівельний об'єкт є деревина. Її використовують для будівництва, з неї виготовляють меблі і використовують для опалення приміщень. Існує кілька сотень видів деревини, яка ділиться на деревину хвойних і листяних порід. Якщо ви вирішили побудувати будинок або дачу, то варто звернути увагу на деревину хвойних порід дерев. Це сосна, ялина, модрина, ялиця і кедр.
Як правило, в будівництві і столярній справі найчастіше використовують сосну, яка, як і інші хвойні дерева, має смолисту структуру, але на відміну від інших видів вона найдешевша. Її однаково ефективно використовують для зведення стін і даху, а також для виготовлення вікон, дверей. Використовують також ялина, яка має більш світлі тони і відрізняється великою кількістю сучків, що дуже цінується при виконанні оздоблювальних робіт, так як при відповідній обробці вона відмінно підкреслює природність матеріалу.

Що стосується міцності і стійкості до різних шкідливих впливів, то тут особливе місце займає модрина. Будови, виконані з використанням модрини, відрізняються високою міцністю і довговічністю, вона не схильна до гниття, але на відміну від сосни, є більш важкою, збільшуючи навантаження на фундамент будівлі. Ялиця у зв'язку з цим застосовується рідко, так як вона дуже сильно піддається впливу вологи. З ялиці виготовляють переважно незначні елементи будови в місцях, де вона не піддається зовнішнім впливам.

Серед листяних порід особливої поваги заслуговує дуб, яка вважається найбільш цінною породою. Дуб чудово підходить для зовнішніх будівель, а також для виробництва внутрішніх робіт. Особливо цінується він в меблевому виробництві, так як має благородний коричневий колір. До того ж деревина дуба пориста і одночасно міцна, вона не схильна до гниття. Також широко використовують бук, ясен і горіх. Зокрема, ясень має в'язку структуру і відрізняється красивою структурою. З ясена виходить прекрасна меблі, але для зовнішніх будівельних робіт його використовують рідко.

Що стосується деревини, яку постачає горіх, то це окрема історія. Горіх має дуже привабливу текстуру, має різні тони з переходами від самого темного до світлого. Це зумовило широке застосування горіха для виготовлення стильних меблів. Не дуже часто, але використовується деревина в'яза та акації. З нею легко працювати, так як вона не тріскається і є дуже міцною, особливо деревина акації. Як виявилося, липа використовується не тільки в лікувальних цілях. У деяких районах, де інший деревини немає, липа є основним матеріалом для виготовлення дерев'яних виробів. З неї виходять прекрасні різьблені елементи, які дуже цінуються при оформленні дизайну інтер'єру. Якщо ви хочете зайнятися бджільництвом, то пам'ятайте, що деревина липи, як не дивно, не має запаху і з неї роблять бджолині вулики, адже бджоли ті ще гурмани.

Для того щоб споруди з деревини радували нас довго, треба не тільки правильно вибрати породу, але і звернути увагу на якість сушіння, і особливо на пору року, коли деревина була заготовлена. В цьому плані особливу увагу варто приділити деревині, яка була заготовлена взимку. І це доцільно як мінімум з трьох причин. По-перше, готуючись до зими, дерева скинули зайву вологу, відповідно вона має знижену вологість, що дуже важливо при будівництві будинків з натурального дерева. По-друге, така деревина не буде вражена різними хвороботворними мікробами і любителями деревини, так як вона зберігається і перевозиться в «замороженому» стані. І нарешті, зимова деревина не буде тріскатися, адже тріщини з'являються не від того, що деревина не якісна, а від того, що вона швидко висохла. В цьому плані деревина, яку заготовили взимку, сохне поступово, адже до спекотних літніх днів проходить чимало часу.

Навіть якщо деревина заготовлена правильно, але зберігалася без дотримання основних вимог, це загрожує серйозними проблемами. Таким чином, треба купити потрібну породу, яка заготовлена взимку і зберігалася правильно. Деревина, щоб бути якісною, повинна зберігатися не пиляною, до того ж з неї обов'язково повинна бути знята кора, що є причиною можливого ураження грибком. Якщо так сталося, що деревина була заготовлена влітку, то кору треба знімати через пару тижнів, а у випадку з зимової деревиною, треба позбавитися від кори до перших відлиг. Зберігатися деревина повинна штабелями, укладати її треба на дерев'яні, а краще бетонні або кам'яні підставки висотою не менше півметра, застелені бітум містять підстилками. Якщо ви збираєтеся зберігати висушену деревину, то краще це робити в сухих неопалюваних приміщеннях, та сама, яка зберігається на вулиці, повинна перебувати під дахом з зазором для забезпечення припливу повітросушка дерева.

Сушка деревини теж вимагає дотримання деяких правил. Як правило, сушіння починається з торців, особливо якщо деревина зберігається в штабелях. А це означає, що звідти і може початися розтріскування. Торці колод бажано в цьому зв'язку промазати олійною фарбою або розчином бітуму, можна використовувати дідівський метод і обмазати краю глиною з вапном.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.