Офуро своїми руками

Офуро своїми руками
Останній варіант передбачає експлуатацію купелі цілий рік. Готові вироби, пропоновані різними виробниками, необхідно лише встановити на заплановане місце і підключити до електроживлення.
В якості основи може виступити: дерев'яний поміст, піщано-гравійна подушка залізобетонна плита чи звичайний цементний фундамент.
Головними вимогами до основи є: горизонтальність і надійність, адже вага бочки, наповненою водою, може бути досить значним. Щоб від медитації не відволікали плаваючі «сусіди»: листя, гілочки, пил і комахи, можна спорудити навіс.

При зберіганні офуро на вулиці, її слід заповнити водою, щоб деревина не розсохлося. Якщо за забудькуватості наповнення не відбулося, то обруч може впасти. В цьому випадку його необхідно встановити у вихідне положення і затягнути. При розбуханні ємності кріплення послаблюють по мірі необхідності.
На зимовий період з чаші, системи підігріву та форсунок вода видаляється повністю. Саму ємність прибирають в закрите, опалювальне приміщення.
Як стверджують справжні цінителі – занурившись в офуро в холодну погоду, гарантовані неймовірні відчуття.
Тим, хто не сприймає екстремальний підхід до купанню на відкритому повітрі, доведеться зайнятися будівництвом лазні. В цілях пожежної безпеки її краще розташувати далеко від інших будівель. Однак сьогодні часто зустрічаються проекти, де до житлового будинку прибудована лазня.
Якщо дозволяють фінанси і площа ділянки, то можна поєднати кілька видів бань, наприклад, офуро і традиційну парну. Саме приміщення не повинно бути занадто тісним, але і просторим його планувати не слід, так як виникнуть проблеми з нагріванням особливо взимку.

Додаткові елементи для офуро

Для великої кількості відпочиваючих рекомендується прилаштувати передбанник, він послужить для зберігання речей і як кімнати відпочинку, де можна перевести дух і попити трав'яний або зелений чай (адже японська лазня не терпить суєти).
Обов'язковим елементом є душова, як відомо вона виступає попереднім етапом перед відвідуванням офуро. За функціональність всього будови відповідає каналізація і вентиляційна система. Правильно облаштована циркуляція повітря запобігає появі грибка і неприємного, затхлого запаху.
Висота стелі розраховується таким чином, щоб людині, що виходить або погружающемуся в ємність, було зручно. Удари об стелю верхівкою не сприяють відпочинку і релаксації.
Строго кажучи, будівництво японської лазні не відрізняється від зведення будь-якого іншого будівлі. Тому ніяких проблем на цьому етапі не виникне. Необхідно лише дотримуватися правил пожежної безпеки і елементарні будівельні норми.

Фундамент


При виборі підстави потрібно взяти до уваги вагу самої будови, бочки з водою, людей. При виборі типу фундаменту враховують особливості грунту, а також глибину його промерзання.
Оптимальним варіантом є стовпчастий тип, для зведення не потрібно багато часу і фінансових вкладень. Тільки тут буде необхідно окремо залити монолітний ділянка під купіллю.
На слабких грунтах або рельєфах з великим перепадом висот застосовують палі. Їх установка може проводитися власними силами без залучення спецтехніки. При розрахунку одну палю монтують безпосередньо під зоною установки купелі.
Серед поширених фундаментів фахівці відзначають його стрічкову різновид. Така підстава підходить для лазні, стіни якої зводяться з будь-яких матеріалів.

Стіни

Традиційно для стін вибирається деревина. Цей матеріал оптимально підходить за своїми цілющими властивостями для даних цілей. Вагомим плюсом виступає і натуральність, екологічна чистота.
Тут береться оциліндрована колода або брус. Що стосується деревини, то перевагу краще віддати кедрини, дубу і іншим листяним породам. Хвойні дерева застосовувати не рекомендується, так як при прогріві приміщень вони виділяють смоли, які можуть впасти прямо на голови відпочиваючих.
До вибору матеріалу пред'являється особливу увагу. Він повинен бути максимально рівним, це допоможе уникнути великих обрізків, а значить і витрат. Деревина без видимих і прихованих дефектів і червоточин говорить про його якість. Однорідність відтінку також є причиною бездоганності матеріалу.
Термін служби будови продовжується шляхом обробки дерев'яних елементів антисептичними засобами. Розчини зводять до мінімуму несприятливий вплив мікроорганізмами, комахами та погодними умовами.

Покрівля

Дах може бути односхилим або двосхилим. Складні форми покрівлі для лазні вибираються досить рідко. Покриття здійснюється будь-якою приємною матеріалом. Тут буде добре виглядати дранка, натуральна або штучна черепиця, очерет.
Даний елемент лазні варто ретельно ізолювати, так як саме через цю зони відбувається велика частина тепловтрат.

Внутрішня обробка

Стіни попередньо утеплюють для максимального збереження високої температури. У приміщенні, де розташовуються бочки з водою і купелі з тирсою, не рекомендується встановлювати розетки. Взагалі до електропроводки і освітлювальних приладів пред'являються особливі вимоги.
Так як офуро передбачає повне розслаблення, то обробка виконується з натуральних матеріалів. Часто для цих цілей вибирається вагонка, клеєний брус, бамбук. Відмінно виглядає в інтер'єрі скло і камінь, з них виконуються декоративні вставки.

У зв'язку з високою вологістю, деревина обробляється гідрозахисним складами. Тут також краще використовувати обробку з листяних дерев. Незайвим буде отримати консультацію продавців оздоблювальних матеріалів. Деякі породи під впливом високих температур можуть виділяти вельми неприємний запах.
Як видно облаштувати на ділянці справжню японську лазню, а то і в квартирі (його електричний варіант) можна без особливих зусиль. Складність полягає лише в правильному і якісному підборі обладнання. Ну а з будівництвом приміщення проблем не виникне.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.