Як уберегти будинок від вогкості?

Як уберегти будинок від вогкості?
Захист дерев'яних будівель від гниття.

Дерев'яні споруди - конструкції, що відрізняються довговічністю. Тим не менш, на всіх стадіях проектування, і далі, в процесі зведення та експлуатації будівлі вкрай важливо вживати заходів проти процесу загнивання деревини.

В даний час дерев'яні будинки популярні як ніколи. Вони приваблюють своєю екологічністю, красою і довговічністю: побудувавши дерев'яний будинок, можна не думати про ремонт, принаймні, протягом 50 років. Сучасне зведення котеджів з лісоматеріалів проводиться з циліндричного колоди, звичайного або клеєного бруса, а також з колод, що пройшли мінімальну обробку.

Природні вороги дерев'яних будівель призводять до повільного руйнування будівель. У минулі століття для захисту будинків люди використовували масляну, смоляних або сольову просочення матеріалів. Для ефективного захисту готових будівель від вогкості, яка є сприятливим середовищем для розвитку цвілі і грибка, слід у процесі проектування, зведення і експлуатації зробити наступні, вкрай необхідні заходи:

1. Конструктивні - зведення високого цоколя - як мінімум 40 см, від землі до рівня першого колоди. Наявність гідроізолюючого шару між цоколем і дерев'яною конструкцією. Гідроізоляцію можна виконувати з рулонних ізолюючих матеріалів на бітумній основі, або ж, (як іноді роблять у країнах Європи), зі скла, яке укладають на цементний розчин поверх цоколя.

Також необхідний достатній свес даху, водостоки, круті схили, наявність повітряного прошарку між стінами і обшивкою, забезпечення природної вентиляції будівлі, використання сучасних теплоізоляційних матеріалів, установка ефективної системи обігріву;

2. По завершенні будівництва конструкція повинна сохнути протягом року. Установку покрівлі, віконних і дверних блоків, обробку внутрішніх поверхонь виконують через півроку. Вкрай важливо протягом цього періоду часу зберігати постійну температуру в будинку.

3. Просочування хімічними розчинами для додання будові біологічної стійкості - використання антисептичних препаратів: вони призначені для знищення вогнищ цвілі на початкових стадіях їх розповсюдження. Найчастіше використовують гіпохлорит натрію, вапно хлорне, антисептик ХМ-П або ФН.

Дані кошти забезпечують захист будівель від гниття протягом 25-50. Сучасні засоби антисептики не мають запаху, не змінюють колір деревини і не вимиваються з неї, але багато з них є токсичними, що дозволяє використовувати їх лише для зовнішньої обробки будівель.

4. В процесі експлуатації будівлі необхідно періодично проводити профілактичні роботи, для цього найчастіше застосовується просочення УФ-фільтр, до складу якої входить окис титану. Деревина, покрита цим складом, не втрачає властивість «дихати», набуваючи при цьому стійкість до цвілі і грибків, не менш ніж на 5 років.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.