Види світильників для натяжних стель

Види світильників для натяжних стель
При виборі світлотехнічної продукції важливо дотримуватися не тільки дизайнерської задачі, але і враховувати кількість і розташування вікон, природну освітленість того або іншого приміщення. З допомогою грамотної організації можна підвищити функціональність кімнати в рази.
Продукцію поділяють за типом кріплення: підвісні, вбудовані, пріпотолочние.

Підвісні світильники
До такого типу належать люстри і підвісні світильники, які кріпляться на гак базової стелі. Неприваблива частина конструкції ховається за полотном. Плафони або ріжки повинні бути спрямовані вниз. При даному підході не станеться надмірний нагрів мембрани, так і дозволить виключити утворення відблисків на глянсовому полотні.
Підбір софітів на підвісах ґрунтується на довжині штока, до якої кріпиться корпус. Не слід забувати, що значна частина штока припадає на міжстельовий простір, в зв'язку з чим існує ризик розташування ламп в безпосередній близькості від полотна. Тому довжина підвісу має вирішальне значення.

Вбудовувані світильники
Світильники класифікують за типом конструкції: фіксовані (світять строго вниз) і поворотні (споти). Другий вид дає можливість регулювати напрямок потоку світла, шляхом зміни кута нахилу лампи.
Їх монтаж здійснюється на заздалегідь пророблені робочі отвори. Для установки краще вибирати штамповані моделі, оснащені спеціальним термокольцом. Обідок запобігає подальше розповзання полотнища і служить захистом матеріалу від нагрівання лампою.
Зверніть увагу на наступну особливість вбудовуваних приладів – їх технічна частина ховається в міжстельовому просторі, тому відстань між базовим і натяжною стелями має становити як мінімум 7 див. Для деяких моделей цей параметр може дорівнювати і 16 див.
Точкові світильники для натяжних стель випускаються в різних формах. Підібрати вироби під будь-який інтер'єр не складе праці. Їх розташовують відповідно зі строгою геометрією або довільному порядку.

Пріпотолочние світильники
Цей вид люстр популярний за рахунок своєї конструкції. Вони є компактним рішенням освітлення невеликого за площею приміщення. Відсутність підвісу або його мінімальний розмір дозволяють встановлювати софіти в кімнатах з невисокими стелями.
Спеціальна платформа надійно захищає полотно від перегріву. При наявності кронштейнів з плафонами слід звернути увагу на їх розташування (вгору або вниз). Хоча використання LED-ламп знімає обмеження при використанні таких моделей для натяжних стель.
Якщо конструкція забезпечена зачепом, то кріплення виробляється до гака на базовому полотні. У цьому випадку враховують відстань, що припадає на міжстельовий простір.
Деякі світильники фіксуються на планку, що йде в комплекті. Тут важливо заздалегідь прокласти підсилювальні профілі в точці кріплення приладу або встановити брусок певної товщини, а в мембрані виконати технічне отвір.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.