Технологія будівництва дерев'яного ганку

Технологія будівництва дерев'яного ганку
Як відомо, дерево схильне руйнуватися під впливом підвищеного рівня вологості, перепадів температурного режиму та інших зовнішніх факторів. Тому, вибираючи матеріали для ганку, слід проявити особливу серйозність і стежити за їх якістю. Також, необхідно перед будівництвом ганку обробити матеріали складами, які захистять дерево від вологи, займання або цвілі.

Для того, щоб побудувати ганок дерев'яного будинку, буде потрібно наявність:

-щебеню, піску для спорудження подушок при спорудженні фундаменту;
-бетонного розчину, за допомогою якого виконується заливка;
-електродрилі, пили і шуруповерта;
-вимірювальних рулеток і рівня.

Якщо ви плануєте облаштування екологічно чистого ганку, то рекомендуємо обробити дерево, перед роботою, з допомогою машинного масла. В іншому випадку, буде потрібно наявність спеціальних просочуючих складів.

Після визначення розмірів ганку, складання його проекту, слід процес безпосереднього споруди конструкції. Так як ганок постійно вступає в контакт з сирим ґрунтом, при його облаштуванні необхідно провести ряд робіт, спрямованих на гідроізоляцію підлоги. Для цього, на майданчику під ганок необхідно зняти грунт приблизно на десять сантиметрів. Далі проводиться вирівнювання майданчика з допомогою облаштування на ній подушки спочатку з піску, а потім з щебеню.

Біля вхідних дверей проводиться монтаж двох опор, які будуть утримувати конструкцію у процесі заливки бетоном. Для більш міцного утримування опорних елементів, спочатку засипте їх щебенем, а потім залийте бетоном. Для з'єднання опор між собою застосуйте надійний брус. Щоб спорудити сходи, буде потрібно наявність косоура або тятиви. Дані елементи повинні виготовлятися з високоякісного дерева, на якому відсутні які-небудь дефекти.

Щоб не зіпсувати матеріал, спочатку рекомендуємо використовувати шаблони з щільного паперу, а потім за ним, виріжте косоур з деревини. Після випилювання косоура, він піддається додатковій обробці різного роду просоченнями.

Ганок для заміського будинку з дерева слід починати виготовляти з драбини. Після монтажу косоурів, слід установка кожної щаблі окремо. Для компенсації теплового розширення дерева, рекомендуємо в процесі монтажу ступенів залишати зазор, розміром в 2-3 мм.

Далі проводиться монтаж самої площадки. Для цих цілей рекомендуємо скористатися шуруповертом та саморізами по дереву. Врахуйте, що торцеві ділянки всіх дерев'яних фрагментів просочуються за допомогою беспленочного речовини. Перед укладанням рекомендуємо провести шліфовку дощок, таким чином, покращитися зчеплення між ними і просоченням.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.