СІП панельне будівництво

СІП панельне будівництво
1. Перш за все, перед замовленням сіп панелей, слід упевнитися в їх якості. Використання неякісного пінополістиролу або клею для склеювання панелей, веде за собою зниження термін експлуатації всього будинку. Для склеювання деяких панелей використовується ручний найману працю, такі панелі, хоч і коштують дешевше, але мають низьку якість.

2. В обов'язковому порядку, вимагайте у постачальника панелей спеціальну документацію, що підтверджує якість продукції. Характеристики панелі визначає якість пінополістиролу, використовуваного для її виготовлення.


3. Для виготовлення будинку, по технології панельного житлового будівництва з використанням сіп панелей, рекомендуємо використовувати стовпчастий тип фундаменту із застосуванням паль і стрічковий мелкозаглубленного типу. Дана підстава стане надійною опорою для багатоповерхової будівлі.

4. Якщо даний тип фундаменту не підходить через пученія грунту, то краще зупинитися на стрічковому фундаменті глибокого закладення, який має розширення в нижній частині.

5. При будівництві будинку, у якого є цокольний або підвальний поверх, віддайте перевагу плитному типом фундаменту. Він підходить практично під будь-який тип грунту і має високі експлуатаційні характеристики.

Пропонуємо ознайомитися з технологією спорудження будинків з сип панелей:

1. Початок роботи передбачає спорудження фундаменту. Технологія його виготовлення залежить від типу обраного підстави. Найчастіше, під панельні будинки виготовляють фундаменти на основі гвинтових паль. Серед їх переваг відзначають швидкість виконання робіт порівняно з стрічковим або плитних підставою, для виготовлення пальового фундаменту достатньо двох днів. При цьому, роботу можна проводити як влітку, так і взимку.

2. Після виготовлення фундаменту проводиться його гідроізоляція. Таким чином, вдається забезпечити захист фундаменту від вологи. При наявності елементів з дерева або з сталі, слід обробити їх за допомогою спеціальних складів, що поліпшують їх якість і підвищують тривалість експлуатації. На гвинтові палі укладається обв'язувальний брус, але перед цих, обов'язково слід укласти два шари руберойду. Установка бруса здійснюється в співвідношенні з заздалегідь виготовленим проектом.

3. Далі слід установка підлоги в будинку. Вони складаються з сіп панелей, при цьому, нижня частина панелі обробляється гідроізоляційним розчином, який запобіжить її схильність вологи. Для з'єднання панелей між собою використовується шипо-пазові їх з'єднання з брусом. При цьому, кожна зі сторін фіксується з допомогою саморіза. Перед початком установки, на шипо-пазової стороні сіп панелі, наноситься монтажна піна. Після цього, на панелі встановлюється монтажна піна і вони обшиваються за допомогою дерев'яних дощок.

4. Наступний етап - монтаж першого поверху. На початку роботи, залежно від раніше виготовленого проекту будинку, виконуються роботи по установці нижньої обв'язки. Врахуйте, що найдрібніші відхилення від проекту неприпустимі, так як це відіб'ється на правильності монтажу наступних поверхів, при їх наявності.

5. Кожна зі стін складається з сіп панелі, між якими розташовується каркас з дерева, тому технологія є панельно-каркасним будівництвом. Спочатку, в залежності від проекту всі стіни раніше маркуються. Для виконання складання стін слід встановити кутові панелі. Далі встановлюються наступні панелі в співвідношенні з периметром кожної кімнати. Перед початком установки панелей, при наявності на їх поверхні невеликих выбоек, для їх обробки використовуйте рідкий пінополістирол. Для контролю установки кожної панелі, використовуйте будівельний рівень.

6. Закінчувати роботу по складанню першого поверху, слід також у кутку. Для закриття торцевого ділянки на стіні використовується елемент у вигляді останньої стійки. Далі слід обробити за допомогою монтажної піни, верхню частину кожної з панелі. Далі слідує процес встановлення верхньої обв'язки.

7. Наступний етап - встановлення панелей перекриття. Вони встановлюються строго по периметру на стінах першого поверху. Установка плит проводиться таким же чином, як і в попередньому поверсі.

8. Спорудження другого і наступних поверхів виконується також, як і установка першого. Всі роботи проводяться досить швидко. При наявності занадто великих кімнат на поверсі, для їх посилення використовується високоміцний брус. В процесі оздоблювальних робіт, він покривається з допомогою гіпсокартону або натяжної стелі.

9. Завершує роботу будівництво покрівлі. Врахуйте, що в даному варіанті будинку немає необхідності споруджувати кроквяну систему. Так як у сіп панелей є певна жорсткість, яка може витримати дуже високе навантаження. Для монтажу покрівлі використовують спеціальні сіп панелі. При цьому, необхідність в облаштуванні додаткової пароізоляції і теплоізоляції відсутня.

10. Після виконання складання будинку, в ньому встановлюються вікна, двері і монтується покрівельне покриття. Встановлення вікон проводиться у співвідношенні з проектом, при цьому, для випилювання вікна, досить вибрати будь-яку ділянку сіп панелі. Обмеження за формою вікон відсутні.

11. Для обробки покрівлі рекомендуємо використовувати гнучку черепицю, металочерепицю або рулонні варіанти покрівлі. Далі слід проводка комунікаційних систем до будинку, установка електрики і води, роботи по зовнішній і внутрішній обробці.

12. Так як сіп панелі відрізняються наявністю рівній поверхні, подальша їх обробка не представляє праці. Для зовнішнього облицювання будинку використовується сайдинг, блок-хаус, натуральний камінь, плитка, штукатурка і т. д. Стіни в будинку облицьовують гіпсокартоном і оклеюють шпалерами або різними видами декоративної шпаклівки.

Переваги панельного будівництва з використанням сіп панелей:

-відмінний рівень міцності - матеріал досить надійний і жорсткий;
-стійкість до механічних пошкоджень;
-високий рівень енергоефективності;
-тривалість експлуатації;
-економічність використання;
-здатність збільшити корисну площу будинку;
-відсутність обмежень у внутрішній і зовнішній обробці;
-швидкість виконання робіт з будівництва панельних будинків;
-відсутність усадки;
-легкість ваги;
-відсутність необхідності в зведенні дорогого фундаменту.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.