Ландшафтна ілюмінація

Ландшафтна ілюмінація
Щоб прекрасний парк не став схожий на дискотеку, важливу роль при виборі підсвічування грає колір.
Підкреслити листя і соковиту зелень літом можна при використанні трав'янистих відтінків, а додати яскравості в саду в осінній період спробуйте, використовуючи теплі кольори.
Якщо взимку підсвітити стовбури дерев теплим кольором, а крони холодними відтінками — ваш сад стане казково красивий, і не буде виглядати заснулим.
Щоб створити неповторний сад і зробити його сяючим у будь-який час року, ландшафтні дизайнери використовують інноваційні розробки в області систем ілюмінації.
Зазвичай кущі підсвічуються зсередини, а дерева знизу, через крону гілок. При використанні прямого освітлення, крони дерев виглядають найбільш об'ємними. Традиційно на крони освітлення падає тільки з одного боку, осяваючи листя, але можливо реалізувати двосторонній підсвічування, з використанням різних відтінків зеленого.
При оформленні різних ландшафтних композицій, таких як альпійські гірки або рокарії, активно використовуються декоративні світильники, торшери та прожектори.

При освітленні скульптурних композицій застосовувати певний напрямок світла потрібно дуже обережно. Невірний вибір світлового потоку при освітленні скульптур може до невпізнанності змінити форми ландшафту і сприйняття композиції.
Непростим завданням є декоративне освітлення різних водних об'єктів: фонтанів, ставків, водоспадів і іншого. Це пов'язано з властивістю води — вона дуже слабо відображає падають на її поверхню промені.
Наприклад, якщо басейн висвітлити по всьому периметру, він буде здаватися неймовірно глибоким. Подібне можна запобігти у разі розташування джерела світла безпосередньо у воді. Таким чином, світло пошириться багаторазово, і весь ставок або водоймище перетвориться і стане одним великим світильником.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.