Який продукт найкорисніший в сезон застуд?

Який продукт найкорисніший в сезон застуд?
Звичайне сало дієтологи назвали найбільш необхідною їжею холодної пори року. Адже коли на вулиці мороз, наше тіло потребує більше «палива». А сало запускає ці процеси на клітинному рівні.

За оцінкою співробітника Хайфського університету (Ізраїль) Світлани Шалаєвої, з’ївши шматочок сала, ви отримуєте прискорення обмінних процесів всередині клітин, поліпшення функцій міжклітинних мембран, їх більш ефективну роботу.
А разом з жирними кислотами у салі містяться вітаміни А, D, Е, які помітно покращують стан шкіри і колір обличчя. Ще один вітамін — F — є захисником кровоносних судин.
З’їсти скибочку сала в сезон застуд — значить допомогти організму зміцнити імунітет, адже у салі міститься арахідонова кислота, яка захищає організм від вірусів.

А ще один стереотип, який зламали вчені, стосується використання сала для приготування їжі. Дієтологи впевнені, що це набагато корисніше, ніж готувати на рослинній олії, в якій при нагріванні починають виділятися токсичні альдегіди. Надлишок цих сполук збільшує ризик розвитку серцевих і онкологічних хвороб.

До того ж виявилося, що навіть наявність холестерину не робить сало шкідливим (зрозуміло, якщо ви їсте його в розумних кількостях). Цьому є просте пояснення: підшкірний жир також багатий на лецитин (комплекс фосфоліпідів), якого тут більше, ніж холестерину. Жироподібна речовина утримує холестерин в розчиненому вигляді, перешкоджаючи його відкладенню на стінках судин, а заодно допомагає вітамінам краще засвоюватися.
Щоправда, це стосується тільки свіжого сала — білого, з рожевим відтінком.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.