Розрахування кількості шпалер для поклейки

Розрахування кількості шпалер для поклейки
Здається, помноживши периметр кімнати на її висоту – отримаємо площу, яку необхідно обклеїти. Ширина і довжина шпалер в рулоні теж відома. Розрахунок кількості шпалер простий: поділивши загальну площу стін на площу, займану одним рулоном і отримуємо кількість рулонів, яку необхідно придбати. На жаль, це не зовсім так, оскільки довжина рулону шпалер ніколи не вкладається ціла кількість разів по висоті кімнати, тобто не кратна їй. Крім того, слід враховувати, що відрізавши одне полотнище шпалер, готових до наклеювання, наступне ви з місця, де закінчилося перше, не почнете, тому що не співпаде малюнок, нанесений на шпалерах. Для того, щоб малюнок на стиках різних смуг співпав, доводиться іноді відрізувати від рулону досить великі шматки, що ще зменшує потенційні можливості обклеювання розрахованим на самому початку методом визначення необхідної кількості шпалер.

Розрахування кількості шпалер для поклейки

Найпростіший вихід при розрахунку шпалер – просто купити на один рулон більше, ніж необхідно. А як визначити, скільки все ж потрібно? Для цього необхідно, пише Інфобуд, розрахувати, яку кількість цілих полотен можна викроїти з одного рулону залежно від висоти приміщення. Потім шляхом простого перерахунку необхідної кількості полотен і ділення його на кількість полотен, що виходить з одного рулону, проводимо розрахунок необхідного число рулонів шпалер. Наприклад: купуючи шпалери в магазині ви з'ясували, що ширина рулону шпалер 50см, а довжина їх в рулоні – 10,5 погонних метра. Прийшовши додому, виміряли висоту стін вашої квартири. Далі проводимо розрахунок кількості шпалер. Припустимо, висота вашої кімнати 2,6м. Далі, прикинувши, скільки ж полотен, рівних по довжині висоті приміщення, можна зробити з цього рулону, визначили, що з рулону шпалер можна отримати 4 полотна. При цьому що залишилися 10см ми не рахуємо, вони підуть на підготовку малюнка при стикуванні шпалер. Допустимо тепер, що периметр кімнати складає 16 метрів. При ширині шпалер 50см на обклеювання кімнати буде потрібно 32 полотна і, відповідно, потрібно 8 рулонів шпалер.

Розрахування кількості шпалер для поклейки

Не варто розстроюватися, якщо при розрахунку шпалер з'ясувалося, що рулон ділиться на полотна потрібної довжини тільки з дуже великим залишком. Шматки, що залишилися, підуть на обклеювання ділянок стіни над вікнами, а також над дверними отворами. При будь-якій методиці підрахунку треба придбати один зайвий рулон понад розрахункову кількість або зберегти етикетку з придбаних шпалер і при необхідності докупити ще один рулон таких же шпалер.

Загалом, шпалерний рулон має ширину 0,53м і довжину 10,05м. Його вистачає приблизно на 5 квадратних метрів поверхні стіни або стелі. Середня кількість дверей і вікон в ній вже врахована. Але якщо приміщення, яке ви хочете обклеїти, має складну форму або ви хочете використовувати дуже дорогі шпалери (помилятися в розкрої яких невигідно), радимо звернутися до спеціаліста. І ще краще купити на 1-2 рулони більше, ніж треба.

Тепер зробимо розрахунок кількості шпалер і кількість рулонів на прикладі. Спершу розрахуємо площу в рулоні: імпортні шпалери зазвичай мають розмір 0,51*10,5, тобто площа рулону – 5,355м2. Потім порахуємо площу стін і віднімемо вікна і двері: Наприклад, у нас стіни завдовжки 5 і 4м, а висота стелі 2,4, то вважаємо: (5*2,4+4*2,4)х2=43,2м2. Від цієї цифри віднімаємо площу дверей (0,8*2=1,6м2) і площу вікна (наприклад, 1,2*1,5=1,8м2) 43,2-1,6-1,8=39,8, тобто вам потрібно 39,8:5, 355=7,4 рулону. Купуємо певна річ 8, а то і 9 – на усяк випадок.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.