Види шахрайства, яких варто побоюватися під час подорожей

Навіть у найцивилізованіших країнах ви ризикуєте опинитися в центрі уваги нечистих на руку людей. Звичайно, десь така ймовірність вища, десь – нижча, але шахраї є скрізь.

Види шахрайства, яких варто побоюватися під час подорожей


1.”Браслет дружби”
До вас хтось підходить і пропонує браслет дружби. Незалежно від вашої відповіді, вас спробують взяти за зап’ястя і будуть намагатися надягнути браслет, просячи оплату. Також це може служити для відволікання вашої уваги, поки спільник нишпорить по ваших кишенях.
Поширено: в Парижі, Римі, Барселоні, Каїрі.

2. Троянда для вашої жінки
У той момент, коли ви знаходитесь зі своєю дівчиною / дружиною / коханкою, до вас підходить чоловік і пропонує їй троянду. Потім він попросить несусвітню суму, а якщо ви будете відмовлятися, він виставить вас на посміховисько, як жадібного і бідного.
Поширено: в Парижі, Римі, Барселоні.

3. Знайдений перстень
Прямо перед вами жінка «знайде» перстня і запитає, чи не ви його втратили. Коли ви скажете «ні», вона його огляне і повідомить, що він із чистого золота. І після цього запропонує вам купити його. Причому будьте впевнені, ціна буде набагато, набагато вища реальної вартості.
Поширена: в Парижі.

4. Кинуте вам в руки немовля
До вас підходить жінка і кидає своє немовля (зазвичай це лялька) прямо вам в руки. Коли ви в шоці його підхоплюєте і намагаєтеся збагнути, що відбувається, спільники шарять у вас по кишенях або сумці.
Поширено: в Римі.

5. Вуличні ігри
Вічна класика. Зазвичай використовується гра «в наперстки». Використовується три і більше склянки, які «ведучий» швидко переміщує по столу, здавалося б, в хаотичній послідовності. Потрібно вгадати, під яким з них знаходиться кулька. Зазвичай це подання використовується для відволікання вашої уваги, поки обчищають ваші кишені або сумку.
Поширено: в Парижі, Лондоні.

6. Загублений гаманець
Ви бачите на землі / підлозі гаманець, немов би вкрадений і викинутий. Проходячи повз, ви інстинктивно перевіряєте, чи на місці ваш власний гаманець. Тим самим ви показуєте спостерігачеві, де лежать ваші гроші, щоб пізніше спробувати їх викрасти.
Поширено: в Римі, Україна.

7. Пляма на вашому піджаку
Хтось непомітно проливає якусь рідину (що завгодно, починаючи від кетчупу до підробленого пташиного посліду) на ваш піджак або куртку. Потім вам вказують на пляму і пропонують допомогти його вичистити. Коли ви передаєте їм одяг в руки, кишені непомітно обчищають.
Поширено: в Буенос-Айресі, Ріо-де-Жанейро.

8. Чистильник взуття
Чоловік упускає свою взуттєву щітку прямо перед вами. Коли ви піднімаєте її для нього, він пропонує віддячити вам чищенням взуття. Спочатку це виглядає як жест доброї волі в подяку, але по закінченню роботи з вас вимагатимуть гроші.
Поширено: в Стамбулі.

9. Продавчиня з розмарином
Літня жінка пропонує вам гілочку розмарину, якиа є символом дружби. Вона схопить вас за руку і, ймовірно, запропонує вам поворожити. Після чого вимагатиме грошей за послуги. А якщо не заплатите, почне проклинати вас і вашу сім’ю, причому дуже голосно і переконливо.
Поширено: в Мадриді, Нью-Делі.

10. Фотограф
Коли ви фотографуєте, особливо коли робите портрети один одного, доброзичливий місцевий житель пропонує сфотографувати вас разом. У кращому випадку, він потім попросить грошей за допомогу, в гіршому – втече з вашим гаджетом.
Поширено: по всій Європі.

11. Музикант
Доброзичлива і енергійна людина привертає вашу увагу, коли ви проходите мимо, і просить оцінити його музику, вручаючи начебто безкоштовний CD. Він вам розповість, що ви надали б йому величезну послугу, якби дали послухати його музику своїм друзям і знайомим на батьківщині. Коли ви берете диск, він попросить оплату, а якщо ви відмовитеся, він з подільниками почне вас залякувати, поки не заплатите.
Поширено: в Нью-Йорку.

12. Наркодилер
Таксист або моторикша пропонують вам який-небудь наркотик, якщо ви прямуєте на вечірку або вечірню прогулянку. Коли ви укладаєте угоду, виникає фальшивий поліцейський, вистежує вас і починає вимагати хабар за позбавлення від в’язниці.
Поширено: острів Пханган, Таїланд.

13. Дороге таксі
Деякі таксисти постараються скористатися вашим незнанням міста або місцевості. Вони виберуть більш довгий маршрут, постоять в пробках, щоб на лічильнику набралася сума побільше.
Поширено: по всьому світу.

14. Нічний автобус
Вам запропонують неймовірно дешеву міжміську поїздку на нічному автобусі. В результаті ви заплатите більше, ніж припускали, оскільки вам нарахують плату за провезення багажу, та ще й вкрадуть що-небудь.
Поширено: в Бангкоку.

15. Упустили і підмінили
Таксисти, офіціанти, продавці і т.д. «випадково» упустять вашу здачу і піднімають виглядаючу так само суму. Але при цьому підміняють монети і купюри на інші, меншого достоїнства.
Поширено: в Азії.

16. Пробите колесо
Орендовані машини часто кидаються в очі місцевим жителям. Вони проколюють вам шини тим чи іншим способом, а потім пропонують допомогти замінити колесо. Поки ваша увага відвернута, спільник викрадає з салону ваші речі.
Поширено: в Сан-Хосе.

17. Залізничні кишенькові злодії
Переповнені потяги – одне з найпопулярніших місць «роботи» кишенькових злодіїв.
Поширено: в Європі.

18. Втік таксист
Коли ви прибуваєте з аеропорту в готель, таксист люб’язно дістає з багажника вашу поклажу. Він поспішає, швидко сідає в машину і їде. А все тому, що він не вийняв одну з найменших і непомітних ваших сумок або валіз.
Поширено: в Лас-Вегасі.

19. Касир з телефоном
Касир в магазині прикидається, що говорить по телефону, обслуговуючи вас. Але насправді непомітно фотографує вашу банківську карту, щоб потім зробити її копію.
Поширено: в Барселоні.

20. Повільний підрахунок
Касир дуже повільно відраховує вашу здачу і часто робить паузи, в надії, що ви втратите терпіння і або підете, або з полегшенням візьмете нарешті здачу, яку вам відрахують набагато менше, ніж потрібно.
Поширено: в Європі.

21. Неймовірно вигідні прикраси
Доброзичливий таксист або моторикша кажуть, що місце, куди ви прямуєте, вже закрито, і рекомендує поїхати куди-небудь ще. Коли ви приїжджаєте, то зустрічаєте «випадково» іншого добряка, який розповідає, як купує діаманти або інші дорогоцінні камені в місцевому ювелірному магазині, а потім продає набагато дорожче у себе вдома. Його завдання – переконати вас купити коштовності, прикраси або навіть килими, пообіцявши, що ви продасте їх з хорошим прибутком у себе вдома.
Поширено: в Бангкоку, Нью-Делі.

22. Хитрий лікар
«Лікар» у неробочий час пропонує вам купити фальшиву ліцензію лікаря, запевняючи, що з його допомогою ви можете заощадити хороші гроші на туристичній страховці. От тільки всі страхові компанії про це знають і не ведуться.
Поширено: в Нью-Делі.

23. Фальшивий поліцейський
До вас підходить «поліцейський» і повідомляє, що зараз з’явилося багато фальшивих грошей, тому йому потрібно перевірити ваш гаманець. Коли він його повертає, частина грошей виявляється вкраденою. Також «поліцейський» може попросити ваш паспорт або візу і прикинеться, що є якась проблема з вашими документами, попросивши винагороду за її рішення.
Поширено: в Мехіко, Боготі, Бухаресті, Бангкоку.

24. Фальшивий квиток
Поки ви стоїте в черзі в касу, до вас підходить один з членів персоналу (фальшивий) і пропонує квитки дорожче, але без черги. Квитки виявляються фальшивими.
Поширено: в Парижі, Лондоні.

25. Місцевий житель, пристрасно бажаючий допомогти
До вас підходить приємна людина, говорить вашою мовою, і пропонує допомогти з незрозумілим банкоматом або автоматом з продажу квитків. Це виглядає як безкорислива допомога, але насправді він запам’ятовує ваш пін-код, щоб потім вкрасти гаманець з банківською картою. Може, і втекти з готівкою.
Поширено: в Європі.

26. Продавець карт
До вас підходять і пропонують купити карту. Її розгортають перед вашим обличчям, щоб показати товар лицем, але це робиться для відволікання уваги, поки крадуть з ваших кишень.
Поширено: в Європі.

27. Попрошайка
Зазвичай це старий / стара або вагітна жінка, що просять у вас здачу біля магазину або іншого закладу. Зазвичай це виглядає нешкідливо, але найчастіше їх підпільники стежать, куди ви кладете гаманець. На майбутнє.
Поширено: по всьому світу.

28. Безкоштовний масаж
Коли ви розслаблено лежите на пляжі, до вас підходить чоловік і пропонує зробити масаж. Навіть якщо ви відмовляєтеся, він спробує зробити невеликий масаж в якості «пробника», безкоштовно. Але почавши, він постарається робити якомога довше, щоб потім вимагати з вас плату за повноцінний сеанс.
Поширено: на Барбадосі, на Багамах.

29. Флірт
Приваблива жінка підходить до самотнього чоловіка-мандрівника і починає фліртувати. Вона запропонує піти з нею в бар або клуб, а в кінці вам принесуть несусвітній рахунок.
Поширено: в Афінах.

30. Попередження про кишенькових злодіїв
Кишенькові злодії прикидаються доброзичливими місцевими жителями і говорять вам, що тільки що бачили, як хтось вкрав гаманець або телефон, і радять вам бути обережніше. Вони уважно стежать, де ви перевіряєте лежачий телефон і гаманець. Пізніше намагаються їх вкрасти.
Поширено: в Європі.

31. Зламаний фотоапарат
Хто-небудь просить сфотографувати його або групу його друзів. Дана вам в руки камера не працює, і коли ви її повертаєте, її кидають, щоб вона розбилася. Після цього з вас починають вимагати компенсацію, а також можуть обікрасти під час суперечки.
Поширено: по всьому світу.

32. Студентки, які вивчають англійську мову
Невинно виглядаючі дівчата чують, як ви говорите англійською, і просять допомогти їм попрактикуватися в мові. Їх розповідь незабаром перетворюється в слізну історію, і у вас просять грошей. Цей же підхід використовується, щоб запросити вас в кафе і тим самим віддячити. Рахунок принесуть неосудний, а дівчата кудись зникнуть.
Поширено: в Шанхаї, Пекіні, Сіані.

33. Безкоштовний арахіс
Коли ви сидите за столом в кафе, підходить людина і пропонує арахіс, поставивши вазу з ними. Як тільки ви до них доторкнетесь, він попросить оплату.
Поширено: в Ріо-де-Жанейро.

34. Листівка
Бідно виглядаюча дитина простягає вам ручку і листівку і просить допомогти написати лист додому. Розповідає про свою убогість і провокує у вас почуття жалості, щоб зіграти на цьому і струсити з вас грошенят.
Поширена: в Римі.

35. Прохання про благодійність
Група дітей, часто прикидаються глухими, просять вас підписати прохання про благодійництво та зробити пожертвування. Поки ви читаєте прохання, їх руки, приховані папками, лазять по ваших кишенях.
Поширено: в Парижі.

36. Циганчата
Велика група дітей і підлітків-циган оточує вас на вулиці і голосно і хаотично просять у вас гроші або інші подачки. Можуть продавати газети, відкриваючи перед вами і показуючи, поки інші лізуть у ваші кишені і сумки.
Поширено: в Римі, Мілані, Флоренції.

37. Закритий готель
Таксист (у змові з шахраями) говорить, що ваш готель закритий на ремонт, але він знає інше місце, де ви можете зупинитися. Цей готель виявляється в огидному районі і набагато дорожчим. Подібні місця найчастіше називаються дуже схоже на популярні готелі, щоб збити туристів з пантелику, коли ті приїжджають, щоб вони вирішили, що готель правильний, а фотографії номерів на сайті були помилкові.
Поширено: в Європі.

38. Фальшивий дзвінок з ресепшена
Викрадачі дзвонять у ваш номер в готелі і прикидаються, що це дзвінок з ресепшена. Просять підтвердити реквізити вашої банківської картки. Можуть телефонувати посеред ночі, щоб ви полінувалися спуститися вниз і все з’ясувати.
Поширено: по всьому світу.

39. Перевірка номера
Двоє «співробітників», одягнені у форму готелю, стукають до вас у номер для звичайної перевірки приміщень. Один відволікає вас розмовою, другий викрадає те, що лежить на виду.
Поширено: в Барселоні, Мадриді.

40. Фальшиве меню
Під двері номера підсовують фальшиве меню, в надії, що ви зателефонуєте і що-небудь замовите. Вам нічого не принесуть, натомість зроблять дублікат вашої банківської карти.
Поширено: в США.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.