Різдвяна зірка - чудовий подарунок

Перед Новорічними святами магазини заполонили яскраві вазони з червоними квітами. Якщо ви вирішили придбати пуансетію, ми розповімо та порадимо, як правильно за нею доглядати.

Різдвяна зірка - чудовий подарунок

Прекрасні кімнатні квіти пуансетії, розпускаються під Різдво яскравими незвичайними формами. У народі рослину прозвали «Віфлеємською зіркою». Рідко який любитель кімнатних квітів залишиться байдужим до святкової краси цієї рослини.

Чаруюча Пуансетія

Будучи уродженкою тропіків Мексики і Центральної Америки, пуансетія відноситься до сімейства молочайних. Латинська назва рослини звучить як Poinsettia pulcherrima або ж по-іншому Euphorbia pulcherrima, що означає відповідно Пуансетія прекрасна або Молочай прекрасний.

Загальне захоплення викликають червоні квітки пуансетії, завдяки яким вона отримала ще одну назву — «Різдвяна зірка».
Жителі багатьох країн світу вважають пуансетію справжнім символом Різдва і прикрашають нею будинок для зустрічі чудесного сімейного свята. «Різдвяні зірки» до того популярні, що навіть випускаються штучні прикраси у вигляді них! Існують різноманітні сорти пуансеттії прекрасної, які вирощуються квітникарями в якості однорічних або дворічних рослин.

При виборі пуансеттії в якості подарунка слід враховувати, що рослина з бутонами які не розпустилися незабаром зацвіте і довше буде радувати одержувача. Потрібно пам’ятати, що сік пуансетії вкрай отруйний і може викликати подразнення шкіри і слизових оболонок. Всі операції по догляду за рослиною потрібно проводити в гумових рукавичках. Якщо сік пуансеттії все ж потрапив в очі або на слизові, потрібно промити їх великою кількістю води. Після догляду за рослиною необхідно дуже ретельно мити руки з милом. Крім того, дуже важливо розміщувати пуансетію в місцях, не доступних для дітей і домашніх тварин.



Цвітіння і період спокою

Як доглядати за Пуансетією в домашніх умовахДуже важливо знати як доглядати за Пуансетією в період цвітіння і спокою. Цвітіння пуансеттії, коли на її молодих пагонах розпускаються яскраві листя-приквітки, триває від декількох тижнів до місяців. Цвітіння відбувається, як правило, з грудня по лютий або ж з січня по березень. Пуансетія розквітає, коли на дворі зима, а світловий день дуже короткий. Після цвітіння на жаль, вона найчастіше скидає листя і квітникарю здається, що вона загинула. Однак, якщо застосувати деякі хитрощі, можна змусити Молочай прекрасний зацвісти вдруге. До того ж, якщо розмножувати рослину, можна постійно вирощувати з її діток нові «різдвяні букети», прикрашаючи ними свій будинок і даруючи їх близьким.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.