15 отруйних кімнатних рослин, які є у всіх

15 отруйних кімнатних рослин, які є у всіх
У природі приголомшлива краса часто підступно переплітається з небезпекою. Чого тільки варті ідеальні капелюшки мухоморів або соковиті плоди вовчих ягід – вони красиві, але смертельно небезпечні.
На перший погляд привабливі і ефектні представники флори можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю людини. Це стосується і традиційних кімнатних рослин, про всі властивості яких ми часто не здогадуємося. Деякі рослини можуть викликати сильну алергічну реакцію і навіть стати причиною отруєння.
1. Азалія.
Це одна з найчарівніших домашніх рослин, яка цвіте ніжними малиновими квітами, і вимагає особливо педантичного догляду. Але ця рослина не така безневинна, як ми звикли думати.
Листя азалії містять отруйну речовину – глікозид, яке після потрапляння в організм людини провокує отруєння і аритмію. Потрапляння в організм значної кількості глікозиду призводить до смерті.
2. Дифенбахія.
Улюблена багатьма домашнє рослина диффенбахія часто «живе» в дитячих кімнатах, офісах, кабінетах, лікарнях і школах. Насправді диффенбахія вкрай небезпечна для людей і тварин. Отруйна речовина міститься у всіх зелених частинах рослини і викликає гостру алергічну реакцію, почервоніння шкіри і сльозоточивість.
Сама по собі квітка нешкідлива, але тільки за умови, якщо її не чіпатимуть руками і не відламуватимуть листя.
3. Первоцвіт.
Барвиста рослина примула, відома в народі як первоцвіт, не повинна перебувати в житловому приміщенні. У період цвітіння первоцвіт виділяє в повітря токсини – алкалоїди, що викликають нудоту і запаморочення.
У листі примули також міститься отрута, що викликає гостру алергічну реакцію.
4. Плющ.
Плющ – яскраво-зелені вічнозелені «гірлянди» гострих листя. Часто знаходиться в житлових приміщеннях – вітальнях, дитячих кімнатах, спальнях.
Листя кімнатного плюща дуже небезпечні для дітей і домашніх тварин. Воно може призвести до отруєнням, якщо хтось вирішить спробувати соковиті листочки на смак.
5. Монстера.
Ефектна велика домашня рослина є отруйною. У листі монстери міститься небезпечна для організму людини речовину, яка при попаданні на слизові викликає сильну токсичну реакцію.
Попадання частинок листя монстери в шлунок викликає найгостріші отруєння.
6. Цикламен перський.
Тендітні квіти з тонкими пелюстками, незважаючи на свій привабливий зовнішній вигляд, насправді шкідливі.
Бульби цикламена перського вкрай небезпечні. Вони містять сильну отруту, так що слід оберігати домашніх тварин від їх «дегустації».
7. Тріхоцереус.
Кулястий вічнозелений кактус містить в собі галлюциногенну речовину, яка здатна викликати у людини сильні галюцинації і спровокувати параліч центральної нервової системи.
8. Брунфельсия (францісцея).
Це неймовірно ніжна і яскрава рослина з соковито-бузковими квітками і легким приємним ароматом. Вона містить у собі небезпечні отрути.
Слід пам'ятати, що абсолютно всі частини брунфельзії містять отруйні речовини, що володіють галлюциногенною і нейротоксичною дією.
9. Кливия.
Екзотичний зовнішній вигляд клівії привабливий і може прикрасити будь-яке приміщення, але не слід забувати, що вона смертельно отруйна. Речовина, що міститься в рослині, в великих дозах викликає параліч.
Квітку можна тримати вдома або в офісі, але стежити за тим, щоб ніхто з домашніх тварин і членів сім'ї, а особливо діти не контактували з ним.
10. Фікус.
Фікус не отруйний і не призводить до летального результату, але здатний викликати сильну алергічну реакцію. Сік цієї кімнатної рослини викликає подразнення та опіки шкіри.
11. Пахиподіум Ламера.
Ця рослина нагадує одночасно і пальму, і кактус. Цю пишну рослину часто називають мадагаскарською пальмою і ставлять в житлових кімнатах будинку. Слід пам'ятати, що колючки, розташовані уздовж стовбура і сік пахіподіума дуже отруйні для людей і тварин.
При пересаджуванні квітки або будь-якому іншому контакті з нею, необхідно обов'язково надягати рукавички, щоб сік не потрапляв на шкіру.
12. Броваллія.
Броваллія – ​​це невеликий чагарник з білими, ліловими або синіми квітками. Після догляду за рослиною, пересаджування або відщеплення паростків потрібно ретельно мити руки, а горщики з квіткою слід ставити в недоступному для дітей та тварин місці.
13. Шеффлер.
Шеффлер – не смертельно отруйний, але всі без винятку його частини містять отруту, що викликає роздратування шкіри і сильне отруєння при потраплянні в шлунок.
14. Глориоза.
Глориоза – рослина, що «перекочувала» до нас з тропіків, може змінювати відтінок своїх квітів в період цвітіння. Всі частини стебел і листя цієї рослини містять смертельну отруту, що приводить до летального результату при потраплянні всередину.
15. Молочай.
Рослини сімейства молочайних отруйні своїм білим мутнуватим соком. При попаданні на шкіру «молочний» сік викликає опіки, виразки і запалення. Якщо він потрапляє в шлунок, це викличе незмінно сильне отруєння. Наслідком потрапляння соку в очі – часто повна втрата зору.
Джерело: domik.уа.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.