Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослин

Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослин
У світі флори багато незвіданого. Серед дивних чудес природи одне з перших місць займають тропічні рослини. Деякі з них можна посадити у себе вдома і насолоджуватися частинкою африканської пустелі, спекотної савани або екваторіальних лісів.
Вашій увазі п'ять найкрасивіших і незвичайних рослин, які можна виростити в домашніх умовах.

Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослин
Тілландсия синя
Це тропічна рослина. Її нелегко виростити в домашніх умовах, але немає нічого неможливого, якщо добре вивчити необхідні рослині умови.
У тилландсии надзвичайно естетичний зовнішній вигляд. Вона цвіте колосоподібними тонкими суцвіттями, трохи схожими на високі стрілки часнику або пір'яного лука. Восени боки блідо-фіолетового суцвіття покриваються бузковими квітками.
Тілландсия синя росте дуже повільно. Оптимальна температура росту – взимку + 18 ° C, в решту часу – до + 25 ° C. Для рослини важлива легка півтінь, помірний полив і вологість, нечасте, але регулярне обприскування листя.
При посадці тилландсиї необхідна дренажна суміш і грунт з верховим торфом, подрібненою корою і деревним вугіллям.

Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослинМолочай тірукаллі або «каучуконосний молочай»
Це – аскетична рослина сімейства молочайних. Вигнуті гілочки молочаю тірукаллі схожі на міні-дерево. Воно вічнозелене і на вигляд трохи сухувате, але це не означає, що йому не потрібен догляд.
Для посадки молочаю тірукаллі необхідна суміш для сукулентів і невеликий горщик. Рослині важливий помірний полив і зовсім не потрібні обприскування. Поставити горщик з молочаєм слід на світлі або в легкій півтіні.
Незважаючи на лаконічний зовнішній вигляд, рослина цвіте дрібними зеленуватими квіточками. Після цвітіння, взимку, молочаю необхідний період спокою, коли температура не повинна підніматися вище +12 - + 15 ° C.

Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослинХойя
Хойя або воскової плющ – одна з незвичайних сукулентних рослин. Її квіти схожі на маленькі зірочки, міні-цукерки або капелюшки цвяхів ніжно-винного відтінку.
Цвітіння хойї можливе лише на яскраво освітлених вікнах, крім того, рослина настільки одомашнена, що перестала потребувати свіжого повітря навіть у теплу пору року.

Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослинЛашеналія алоевидна
Екстравагантна квітка соковито-лимонного кольору порадує цвітінням взимку.
Це вологолюбна рослина цвіте зеленими, червоними або рожевими «гронами» квіток, схожими на схилені вниз головки дзвіночків.
Після періоду цвітіння рослині потрібен спокій – скорочення поливу. По закінченні трьох тижнів після цвітіння слід припинити поливи лашеналь.
У вересні цибулини рослини необхідно пересаджувати в горщик з новою землею і після посадки полити всього один раз. Коли на поверхні грунту з'являться пагони, можна продовжити полив квітки.
Лашеналія алоевидна любить сонце (прямі промені), але не переносить опалення.

Топ-5 найбільш незвичайних домашніх рослинСтапелія строката
Стапелія – це невеликий суккулент з плямистою або смугастою квіткою, схожою на морську зірку.
Слід пам'ятати, що у неї надзвичайно неприємний запах, за допомогою якого в природному місці існування квітка привертає до себе мух для запилення.
Ця рослина любить світло, але категорично не переносить пересадку, тому якщо її коріння хоч трохи пошкодилися, можна відразу розпрощатися зі стапелів. Оптимальна температура для вирощування рослини – +12 - + 14 ° C. Обприскування стапелія строката не потребує.
Джерело: domik.ua.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.