Рецепти і властивості обліпихового чаю

Рецепти і властивості обліпихового чаю
В обліписі, в цій невибагливій рослині, корисні не тільки самі золотисто-помаранчеві дрібні ягідки, але також листя, квіти, і навіть гілки і кора.

Кількість вітамінів в обліпиховому чаї просто зашкалює і практично нічим не поступається свіжим ягідкам.

Обліпиха дуже багата на вітаміни, мікроелементи та мінерали:

-вітамін С зміцнює імунітет і проявляє потужні антиоксидантні якості;
-вітаміни групи В зміцнюють серцево-судинну, кровоносну і нервову системи, а також покращують роботу щитовидної залози;
-вітамін А покращує зір і бореться з бактеріальними і грибковими інфекціями;
-вітамін Е уповільнює старіння;
-вітамін Р зменшує згортання крові і сприяє зміцненню капілярів;
-вітамін К бере участь в обмінних процесах і побудові кісткової і м’язової тканин.

Також в ягодах обліпихи багато заліза, калію, кальцію, фосфору, жирної олії, каротину, яблучної кислоти та інших корисних речовин, що мають як профілактичну, так і лікувальну властивість від багатьох недуг.
Урожай обліпихи збирають восени. І якщо тобі пощастило стати володаркою кількох баночок закатаної або пакетика замороженої на зиму обліпихи, саме час пити з неї чай!

Обліпиховий чай: рецепт цілющого напою

Не дивуйся, якщо, заварюючи обліпиховий чай, ти відчуєш ніжний тропічний аромат. Обліпиху іноді навіть називають золотим деревом або сибірським ананасом, а все тому, що напій з нею набуває ніжного ананасового присмаку і має красивий помаранчевий колір.

Обліпиховий чай – інгредієнти:

-0,5 літра води,
-щіпка чорного чаю,
-1-2 ст. ложки обліпихи
-мед за смаком.

Обліпиховий чай – рецепт приготування:

-Ягідки обліпихи бажано подрібнити. Заморожену обліпиху розморозь.
-Скип’яти воду і обполосни окропом чайник для заварки.
-Поклади в чайник обліпиху і заварку, залий окропом і залиш на 7-10 хвилин настоятися.
-В отриманий обліпиховий чай додай за смаком мед.

Обліпиховий чай з імбиром: пряний аромат

Якщо тобі хочеться урізноманітнити напій для здоров’я, додай у нього імбирну гостроту, анісовий аромат і улюблені прянощі.

Обліпиховий чай – інгредієнти:

-0,5 літра води,
-2 ст. ложки обліпихи,
-1 зірочка бадьяну,
-1 паличка кориці,
-2 см кореня імбиру,
-мед за смаком.

Обліпиховий чай – рецепт приготування:

-Імбир натри на тертці або дрібно поріж.
-Заморожену обліпиху розморозь. Обліпиху подрібни в ступці.
-Скип’яти воду і обполосни окропом чайник для заварки.
-Поклади в чайник обліпиху з імбиром, додай спеції, залий окропом і залиш на 7-10 хвилин настоятися.
-В отриманий обліпиховий чай з імбиром додай за смаком мед.

Обліпиховий чай: протипоказання

Оскільки обліпиха вважається лікарською рослиною, вона також має протипоказання. А тому, перш ніж заварювати обліпиховий чай і пригощати їм сім’ю і гостей, переконайся, що тобі нічого не загрожує. До обліпихи слід з обережністю ставитися тим людям, які страждають

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.