ТОП рецепти зимового чаю

ТОП рецепти зимового чаю
Чай з імбиру має тонізуючі властивості, він повертає ясність думки і, завдяки цьому, особливо рекомендований людям інтелектуальної праці й творчих професій. Корінь імбиру сприяє розрідженню крові, тому багато східних лікарів вважають, що імбир належить до засобів профілактики пухлин. Також імбирний чай допомагає травленню і дуже благотворно впливає на колір шкіри. Гарячий імбирний чай із лимоном – це один із найкращих засобів для профілактики застуди.

Інгредієнти:

-1 л води,
-3 ст. л. дрібно натертого імбиру (або порізаного скибочками),
-3 ст. л. меду,
-щіпка меленого чорного перцю,
-1 лимон або апельсин,
-нарубане листя м'яти (за бажанням).

Приготування:

У киплячу воду кидаємо натертий імбир. Коли він кілька хвилин покипить, ретельно проціджуємо в чашку. Потім додаємо перець, лимон (апельсин), м'яту та мед. Подаємо гарячим.

Обліпиховий чай
Обліпиха – це джерело вітамінів. У ній удвічі більше корисного вітаміну С, ніж у цитрусових, і вдвічі більше вітаміну Е, ніж у пшеничній олії. Є в обліписі й інші вітаміни, а також антиоксиданти та поліненасичені жирні кислоти, відповідальні за здоровий і молодий вигляд шкіри.

Чай з обліпихи та меду – це найкращий антидепресант. Це довели вчені, а ми підтверджуємо. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це дуже-дуже смачно!

Інгредієнти:

-150 г обліпихи,
-2 ст. л. чорного чаю,
-2 ст. л. меду,
-500 мл води.

Приготування:

Ягоди обліпихи добре промий, 2/3 частини помни ложкою на пюре. У чайник поклади обліпихове пюре, решту ягід і чорний чай. Залий усе окропом, укутай і дай настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай розлий через ситечко, додавши мед до смаку. Можеш готувати цей напій без додавання чорного чаю.

Марокканський м'ятний чай із корицею
М'ятний чай – це універсальний напій. Його можна пити як холодним, так і гарячим. Вранці він заряджає бадьорістю, в обід додасть сил і допоможе із травленням, а ввечері ідеально розслабить. Спробуй приготувати марокканський м'ятний чай, це теж дуже смачно.

Інгредієнти:

-1-2 палички кориці,
-4 гілочки гвоздики,
-цедра апельсина,
-цедра лимона або лайма,
-сушений імбир (3 скибочки),
-1 лайм,
-1-2 шматочка коричневого цукру,
-пучок м'яти,
-3 ч.л. чорного листового чаю
-500 мл води

Приготування:

Зріж з апельсина та лимона цедру, наріж соломкою, м'яту помни в руці або ступкою просто в чайничку. У чайник відправ 2 палички кориці, додай гвоздику, цедру апельсина та лимона, порізаний лимон або лайм, імбир, 2 шматочки коричневого цукру, м'яту, 3 чайні ложки чаю і залий окропом.

Чай із шипшини з медом
Плоди шипшини багаті вітаміном С і дубильними речовинами, що дуже сприятливо впливають на травлення. Цей чай допомагає знизити надлишковий холестерин в організмі. Такий склад чаю із плодів шипшини робить його відмінним засобом для підтримки імунітету.

Інгредієнти:

-20 г плодів шипшини,
-15 г меду,
-5 г лимонного соку,
-200 мл води.

Приготування:

Сушені плоди шипшини подрібни, залий окропом, вари 10 хвилин в емальованому посуді при закритій кришці, потім дай йому настоятися 10 хвилин. Відвар проціди. Додай мед, лимонний сік.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.