Як зробити клейстер для шпалер: поради та відеоінструкція

Як зробити клейстер для шпалер: поради та відеоінструкція
Що таке клейстер? Це склад, який може використовуватися для поклейки шпалер, а також виготовлення різних виробів, включаючи пап'є-маше. Такий клей володіє прекрасними властивостями і не залишає слідів, він абсолютно нешкідливий і гіпоалергенний.

Способи приготування:


Варіант перший:
Щоб зварити клейстер з борошна, знадобиться п'ять столових ложок пшеничного борошна та чотири склянки води.
Інструкція: візьміть склянку прохолодної води і розчиніть у ньому борошно. Всипайте її поступово і активно розмішуйте вінчиком або виделкою, щоб не з'являлися грудки. Також можна використовувати міксер.
Воду, що залишилася, влийте в каструлю і поставте на вогонь. Коли вміст закипить, почніть повільно вливати в нього заздалегідь підготовлену суміш, при цьому постійно і досить швидко розмішуючи рідина щоб уникнути утворення грудок.
Продовжуйте варити на середньому або невеликому вогні, постійно його помішуючи. Коли він почне густіти, почніть розмішувати його ще активніше. Як тільки суміш придбає потрібну густоту, знімайте каструлю з вогню.
Остудіть готовий клейстер і використовуйте за призначенням.

Варіант другий:
Цей рецепт передбачає використання крохмалю в якості основного компонента. Вам знадобиться три столові ложки крохмалю та дві склянки води.
Інструкція: підготуйте будь-яку ємність, налийте в неї півсклянки холодної води. Поступово всипайте крохмаль, ретельно розмішуючи його. У вас повинна вийти рідка кашка.
Півтор и склянки води закип'ятіть.
Далі крохмальний прохолодний розчин тонкою цівкою вливайте в окріп, швидко розмішуючи складу віночком або іншим пристосуванням.
Якщо клейстер вийшов недостатньо густим, то можна трохи поварити його на слабкому вогні, щоб він придбав потрібну консистенцію.

Відеоінструкція за посиланням.

Рекомендації:

1. Щоб мінімізувати ризики утворення грудок, перед приготуванням борошно або крохмаль слід ретельно просіяти.
2. Важливо додавати борошно поступово, так як великий обсяг при контакті з водою може відразу перетворитися в грудку.
3. Якщо вас не влаштувала консистенція готового складу, її легко змінити. Так, для розрідження можна просто додати трохи гарячої води. А щоб зробити клейстер для шпалер або виробів більш густим, варіть його довше.
4. Готовий склад зберігається в холодильнику не довше трьох діб. При більш тривалому зберіганні клеючі властивості погіршуються.
Як зробити клейстер для шпалер: поради та відеоінструкція
Спробуйте замінити клей безпечним клейстером власного приготування!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.