Домашнє морозиво: просто, смачно, корисно!

Домашнє морозиво: просто, смачно, корисно!
Зробити морозиво в домашніх умовах простіше всього за наявності спеціального приладу — морозивниці. Цей девайс вміє регулярно перемішувати масу, яка охолоджується, що й потрібно для отримання ніжного десерту без кристалів льоду. Втім, можна домогтися такого результату і вручну.
Домашній пломбір хороший тим, що завжди точно відомий його склад (на відміну від фабричного продукту, який можуть приправити консервантами і неякісними загущувачами). Рецептів багато, і краще почати з морозива без яєць у разі боязні отруєння.
Змішайте 100 г цукру з 35 г сухого молока, розчиніть все в 250 мл молока і закип’ятіть. Коли рідина закипить, влийте суміш з 50 мл молока і 10 г крохмалю. Зменшіть вогонь і, помішуючи, дайте загуснути, потім остудіть. 250 мл вершків 35 % жирністю охолодіть і збийте, а потім обережно введіть у відвар.
Перекладіть в посуд з невисокими бортиками і поставте в морозилку. Кожні 15-20 хвилин виймайте і енергійно розмішуйте або збивайте блендером, поки маса не досягне потрібної щільності і температури. Або залийте готову суміш в мороженицу.
Можна зробити і домашнє морозиво без вершків. Для цього беруть будь-які сезонні або заморожені фрукти і ягоди, очищають від шкірки і насіння, змішують з рівним об’ємом йогурту (краще використовувати домашній) і додають цукор за смаком. Суміш залишається збити блендером і заморозити.
Якщо немає бажання часто розмішувати продукт, краще купити спеціальні невеликі порційні формочки. У них морозиво застигне швидко і рівномірно. Для фруктового десерту підходять смородина, полуниця, малина, персики, абрикоси, яблука.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.