Як правильно вибрати хорошу мийку для кухні

Як правильно вибрати хорошу мийку для кухні
Основні критерії вибору


Перш ніж іти в магазин і вивчати характеристики мийок, слід визначити найважливіші критерії вибору:
Площа кухні. Якщо приміщення просторе, то і мийка може бути місткою і великий, а якщо кімната маленька, то варто вибрати компактну модель, яка не займе багато місця.
Місце розташування мийки. Від нього будуть залежати форма, розміри і конфігурація предмета, так як він повинен ідеально вписуватися в інтер'єр, займати своє місце, не «красти» вільну площу і не надто виділятися. Тому спочатку визначте, де саме мийка буде розміщуватися, і проведіть точні виміри. А ще краще скласти схему чи креслення і піти в магазин з цим малюнком.
Особливості експлуатації. Якщо ви миєте посуд часто і великими партіями, то в чаші повинно уміщатися значна її кількість. Слід вибрати містку модель і якщо серед кухонного начиння є об'ємні предмети, наприклад, великі каструлі, казани, жаровні.
Дизайн кухні теж обов'язково потрібно враховувати, адже мийка стане його невід'ємною частиною. Щоб вона гармонійно вписувалася в інтер'єр, виберіть модель, витриману в стилі, в якому оформлено приміщення. Наприклад, у класичному напрямку доречна металева або сталева мийка, хай-тек – хромована, рококо, арт-деко або бароко – кам'яна. Крім того, беріть до уваги і таку складову дизайну як колірна гамма: відтінок предмета повинен гармонійно вписуватися в неї і поєднуватися з іншими тонами.
Бюджет. Якщо він обмежений, то вам доведеться вибирати з недорогих варіантів. Якщо ви готові витратитися, то стануть доступними розкішні і ексклюзивні мийки. Але пам'ятайте про золотому правилі «Скупий платить двічі» і не прагнете до тотальної економії: дешеві предмети напевно не можуть вважатися високоякісними.

Матеріали

Як вибрати мийку для кухні правильно, щоб не помилитися? Перш за все, вирішите, з чого вона виготовлена. Варіантів чимало, причому кожен має як недоліки, так і переваги.
Кухонні мийки виробляються з таких матеріалів:
Нержавіюча сталь. Варіант вважається популярним і універсальним, так як відмінно вписується майже в будь-який інтер'єр, коштує відносно недорого, і це не все плюси. Мийка стальна міцна, практична і проста у догляді, довго служить, не піддається корозії. Хоча є і деякі недоліки. Так, тонка чи неякісна сталь здатна деформуватися з-за грубих механічних впливів і видавати сильний шум при попаданні води на стінки. Ще один нюанс – ймовірність появи подряпин. Але такі проблеми вирішуються потовщенням шару нержавійки та його захистом спеціалізованими покриттями. Поверхня може бути глянцевою і практично дзеркальною, матовою (наприклад, хромованою) або ж текстурованою і трохи шорсткою.
Керамічна мийка стильна і естетична, вона може бути зробленою з фарфору або фаянсу і зазвичай має захисний шар емалі. Даний матеріал простий в догляду, стійкий до корозії і сильних перепадів температур, не дряпається і може забарвлюватися в різні кольори за рахунок покриття. Мінуси також наявні: по-перше, моделі з кераміки коштують досить дорого, по-друге, вони мають істотну вагу і вимагають непростого і професійного монтажу. По-третє, матеріал дуже крихкий, тому може реагувати на удари, падіння посуду та інші механічні дії.
Мийки з каменю можуть дозволити собі не всі, так як вони дуже дорогі. Але дані моделі мають масу незаперечних переваг, до яких належать поглинання шуму, підвищена міцність і довговічність, стійкість до механічних впливів і корозії, чудовий зовнішній вигляд. При цьому кам'яні мийки дуже важкі, що ускладнює установку. Крім того, натуральний матеріал має пористу структуру, і в його непомітних порожнинах може накопичуватися і розмножуються патогенні мікроорганізми.
Ще один матеріал – це штучний камінь, який виготовляється з кам'яної крихти і композитних компонентів. Мийки виглядають привабливо і стильно, не піддаються корозії, не видають шуму, виконуються в різних колірних варіаціях, що відрізняються міцністю і досить довго служать. Мінуси: штучний камінь може забарвлюватися при контактах з яскравими продуктами, деформуватися при значному підвищенні температури.

Форма і розміри

Спочатку визначте форму, враховуючи особливості своєї кухні. Популярні та універсальні прямокутні і квадратні мийки. Але також можна зустріти круглі моделі: на перший погляд вони здаються маленькими і незручними, але при правильно підібраному діаметрі і раціональному розміщенні предмет буде достатньо містким і дозволить заощадити простір.
Якщо ви плануєте установку миття в кутку приміщення, то вам підійде трикутна кутова. Більш незвичайні варіанти – п'яти- або шестикутні, але такі моделі не впишуться в будь-який інтер'єр.
Якщо форма обрана, то визначте оптимальний розмір, який повинен залежати не тільки від площі кухні, але і від кількості і габаритів посуду, яку ви регулярно мити. Довжина сторони квадратних мийок варіюється від 50 до 60-70 сантиметрів, прямокутних – від 55 до 100-125 см при ширині, рівній 50-60 см. Діаметр круглої моделі може становити близько 45-60 сантиметрів.
Важливим параметром є глибина, що безпосередньо впливає на місткість предмета. Оптимальний варіант – 20-25 см. Більш глибокі мийки незручні, оскільки змушують нахилятися в процесі миття, а з дрібних сильно розбризкується вода.

Особливості конструкції

Враховуйте конструкцію миття: вона може включати як одну чашу, так і дві або декілька (у них зручно розділяти брудну і чисту посуд, різні продукти). Також ви можете розглянути зручні моделі з бічними крилами, на яких можна сушити вимиті прилади або розташовувати губки і миючі засоби. Ще ці бортики додатково захищають від розбризкування води.
Конструкція мийок розрізняється по типах монтажу. Так, накладні моделі встановлюються прямо на тумбу замість її верхній частині. Врізні мийки врізаються в стільницю допомогою проробляє в ній відповідного за розміром отвори. Вбудовувані моделі допускають монтаж безпосередньо в матеріал, з якого виготовлені стільниця. Спочатку робиться проріз, потім по краях знімається шар, що дозволяє ідеально вписати предмет і зрівняти його краю з основною поверхнею.
Користуючись даними вище рекомендаціями, ви зможете вибрати якісну і найбільш підходящу кухонну мийку.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.