Україні пропонують 100 мільйонів євро на енергоефективність

Україні пропонують 100 мільйонів євро на енергоефективність
"Єврокомісар з політики сусідства та розширення Йоганнес Ган, керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та голова Євроради Дональд Туск пропонують Україні 100 мільйонів євро для наповнення Фонду енергоефективності", – про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко", – повідомляє “Урядовий портал”.
– Доступ до грошей Фонду, зокрема, для ОСББ стане можливим завдяки написанню відповідних заявок, – пояснює Андрій Кирчів, виконавчий директор Асоціації “Енергоефективні міста України”, у якій об”єднано понад 70 міст. – Але отримати гроші із Фонду без попереднього енергоаудиту будинку буде неможливо.
До речі, це стосується кожного, бо із червня 2018 року енергоаудит буде обов”язковим в Україні, адже сертифікація будівель – одна із вимог 91-ї директиви ЄС. І без “Сертифіката енергетичного функціонування” (назва цього документу) неможливо буде ні продати, ні купити, ні здати помешкання в оренду. Енергетичний паспорт показує, наскільки будинок добре утеплений, які встановлено вікна, якою є вентиляція, яка система опалення тощо.
– Енергетичне обстеження будинку це не просто огляд будівлі, – пояснює Андрій Кирчів, – Енергоаудитор має надати не тільки висновок, а й поради щодо робіт, які потрібно виконати для збільшення енергоефективності споруди, розрахунки та бюджет заходів. Загалом, наскільки суттєвим є відставання України від європейських темпів енергоощадності показують плани країн ЄС. Згідно із стандартами ЄС, із січня 2021-го там зводитимуть будинки, у яких витрати енергії «близькі до нуля». Тобто це буде нове покоління споруд із дуже якісними вікнами, стінами з низьким коефіцієнтом втрат тепла.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.