Як візуально розширити вузький коридор: топ-6 ідей

Як візуально розширити вузький коридор: топ-6 ідей
Недоліки інтер'єру квартири або будинку можна і треба вміло ховати під грамотним декором, правильної меблями і продуманими колірними акцентами.
Часто навіть в найбільш вдалих і комфортних плануваннях просторих квартир і будинків запроектовані невеликі коридори або передпокої. Цей незначний недолік можна легко виправити правильним декором і візуально «розширити» навіть дуже вузький коридор.

Ідея 1. Порожня стіна без декору
Варто пам'ятати, що вузькі приміщення можуть «розширитися» лише за допомогою світлих пастельних кольорів. В процесі декорування вузьких кімнат, балконів, коридорів слід забути про темні тони – графітові, вугільні, відтінки марсала, червоного вина і пляшкового скла.
Також табу накладено на надмірно яскраві кольори і строкаті візерунки. Барвисті деталі і надто кітчевий декор у вузьких приміщеннях служать лише нагромадженням простору і роблять його «важчим».
Можна залишити стіни вузького коридору порожніми і не прикрашати їх нічим, але все одно, проходячи повз, зупинятися і мимоволі милуватися ними. Як можна милуватися порожніми стінами? Легко. Відгадка в тому, що на стелі буде закріплений елегантний підвісний світильник з ажурним абажуром.
При включеному світлі приміщення заповнює таємнича магія теплого бурштинового освітлення. М'яке світло, що струмує крізь щілинки і різьблені малюнки на абажурі, відмінно розслаблює і не змушує напружувати зір як строгий холодний.

Ідея 2. Дзеркала
Дзеркало – одна або декілька відзеркалюючих поверхонь здатні «розкрити» практично будь-який невеликий простір. Вони допоможуть у візуальному збільшенні площі вузького коридору.
Можна розвісити кілька великих дзеркал різного розміру, форми і обрамлення в хаотичному порядку по всій стіні – так коридор отримає додатковий декор.
Вибравши одне велике дзеркало, можна закрити майже всю стіну коридору і таким чином візуально «розсунути» паралельні стіни. Це хороший варіант для зовсім вузьких коридорів – ніякого додаткового декору стіна з дзеркалом не вимагає.

Ідея 3. Паперові шпалери
Гіперреалістичні шпалери із зображенням пантери перед стрибком, водоспад «Вікторія» і луки квітучої гірської лаванди краще залишити для заставки на робочому столі лептопа. Для стін вузького коридору незамінні шпалери з тонкої неяскравим горизонтальної або вертикальної смужкою, декоративної контурній картою або зображенням квітки, дерева, риби на білому тлі.
Такі паперові шпалери додадуть обстановці дещицю святковості. Це прекрасна альтернатива множинного декору, великих картин, фотографій і іншим предметам візуального мистецтва.

Ідея 4. Крейдяна дошка
Якщо перетворити одну зі стін у коридорі в поверхню крейдяної дошки, можна надати простору додаткові функції. Замість клейких стікерів, розклеєних по всьому будинку, можна писати послання сім'ї, рецепти цікавих страв, побажання доброго дня чи номери телефонів друзів прямо на стіні.
А ще це справжнє роздолля для молодших членів сім'ї – вони можуть з задоволенням та без оглядки малювати на стінах.

Ідея 5. Декор: фоторамки, карти, декоративні картини
За допомогою правильних предметів декору можна візуально розширити простір. Прийнятними в облаштуванні вузького коридору стануть лаконічні фоторамки, карти міст (намальовані або надруковані на світлому фоні) і «повітряні» акварельні ілюстрації в прозорих паспарту.

Ідея 6. Настінні панелі або декоративні панно
Настінні панно і панелі, виготовлені переважно з натуральних екологічно чистих матеріалів – це ультрасучасне рішення для декору стін в будь-якому приміщенні.
Настінні панелі – це композиція розміром із стіну, виготовлена ​​з дерева, скла або плитки, і складається з безлічі блоків різної форми. Панелі повністю покривають стіни, створюючи на ній подобу настінного фартуха.
Настінні панно – це елемент панелі, який можна помістити в рамку і повісити на стіну. Панно бувають плоскі і об'ємні, дзеркальні, матові, глянцеві, виготовлені з блоків натурального дерева і прикрашені підсвічуванням.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.