Як зберігати парасолі і доглядати за ними в дощову погоду

Як зберігати парасолі і доглядати за ними в дощову погоду
У середині осені дощі – не рідкість. Синоптики раз у раз прогнозують холодні затяжні зливи і, тоді в хід вступає «важка» артилерія – гумові чоботи, дощовики і, звичайно ж, парасолі.
Це найкорисніший осінній аксесуар в гардеробі тих, хто не бажає промокнути. Щоб парасолі довше виглядали як нові, слід пам'ятати кілька секретів по догляду за ними і правильного зберігання.

Як правильно висушити парасольку
Не можна сушити розкриту парасольку, виготовлену з дешевого нейлону. Він розтягнеться або «сяде», зменшившись в розмірі. Дорогі якісні парасольки з міцним каркасом і міцним покриттям (поліестер або епонж) потрібно сушити в розкритому вигляді далеко від радіатора, батареї і включеної кухонної плити.
Просту дешеву парасольку можна сушити і зберігати в закритому стані.

Як правильно випрати парасольку
Спосіб 1. Парасолька, як і будь-який виріб з тканини з часом накопичує в собі бруд, пил, вихлопні гази з вулиці і втрачає привабливий зовнішній вигляд. Часто на парасольці з'являються плями, розводи від дощової води і бризок.
Змити такі забруднення може звичайне господарське мило або шампунь для миття волосся. Засіб необхідно нанести на напіврозкриту вологу парасольку, потім розкрити її повністю і змити піну. Струсивши краплі з парасольки, потрібно протерти розкриту парасольку сухою м'якою тканиною і залишити відкритою до повного висихання.
Спосіб 2. Щоб усунути плями іржі від спиць, необхідно розбавити лимонний сік в теплій воді і протерти цією сумішшю сліди на парасольці.
Плями на яскравій парасолі можна відіпрати за допомогою розчину води і нашатирного спирту (1 л х 100 мл).

Як правильно зберігати парасолі будинку
При правильному розташуванні парасолі можуть послужити стильною сезонною прикрасою вітальні.
Щоб згодом парасолі не втратили форму, а їх спиці ще не гнулися і не ламалися, слід зберігати вироби в спеціальних органайзерах-парасольницях, виготовлених з різних матеріалів.
Якщо органайзер для парасольок не поміщається в вузький передпокій, можна повісити парасольку на вішалку для одягу, гачок або покласти на відкриту полицю.
Коли осінь, а разом з нею і дощі закінчуються, бажано прибирати парасолі в шафу, щоб вони не припадали пилом, не вицвітали і не деформувалися.
Перед тривалим зберіганням парасольок їх необхідно випрати, усунувши всі плями, розводи і потьоки. Потім слід протерти парасолі м'якою сухою тканиною, просушити, помістити в чохли і покласти на полицю шафи.
Слід пам'ятати, що зверху на парасолі не потрібно класти інші речі, щоб спиці не гнулися і не зламалися.
Стильний металевий органайзер для зберігання парасольок не займає багато місця і доречний в невеликій вітальні. Такіе парасольниця в стилі прованс створює додатковий затишок в квартирі.
Парасолі можна ставити в високі плетені кошики. Це буде додатковим еко-декором житла.
Джерело: domik.ua.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.