ОСББ віддадуть землю під будинками українців

ОСББ віддадуть землю під будинками українців
Постійна комісія Київської міськради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала звернення до Кабінету міністрів про затвердження порядку безоплатної передачі земельних ділянок об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Як повідомляє прес-служба Київради, депутати підтримали відповідний проект рішення у вівторок.
«Прийняття такого порядку може послабити занепокоєння киян, знизити ризик соціальної напруженості і сприяти реалізації співвласниками багатоквартирних будинків своїх прав», – цитує прес-служба автора проекту рішення, депутата Владимирв Левіна.
За даними прес-служби, підставою для проекту рішення стала місцева ініціатива про звільнення житлово-будівельних кооперативів, житлових кооперативів та ОСББ від сплати земельного податку у Києві.
У прес-службі нагадали, що закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», що передбачає безкоштовну передачу земельних ділянок багатоквартирних будинків у власність або постійне користування ОСББ, прийнятий ще в 2015 році, однак Кабмін досі не прийняв нормативну базу, яка визначає порядок цієї процедури.
За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.