Просто не працюють: 10 лайфхаків в прибиранні, про які пора забути

Просто не працюють: 10 лайфхаків в прибиранні, про які пора забути
Ніхто не хоче перетрудитися, коли мова заходить про прибирання. Чи траплялися вам геніальні лайфхаки, після яких ви лишалися біля «розбитого корита»?
Лайфхак № 1: змішати соду і оцет, щоб отримати універсальний очищувач
Окремо вони і справді можуть багато. Але їх союз не посилює очищаючі властивості. Люди радіють бульбашок і булькання – хімічної реакції, але на виході отримують не диво-засіб, а звичайну воду з сіллю. Абразивні властивості пухирців можуть допомогти вам прибрати якісь забруднення. Але в кінцевому рахунку ця суміш абсолютно безглузда. Ви просто змиєте бруд водою.
Лайфхак № 2: замочити в солоній воді одяг, щоб зберегти її первісний колір
Ми знаємо, що ви не хочете, щоб ваша улюблена червона майка з часом перетворилася в рожеву, але забудьте про сіль. В цьому випадку вона не працює. Краще зосередьте зусилля на хитрощах не в пранні, а шопінг: якщо тканина вицвітає – вона неякісна.
Лайфхак № 3: видалити плями від чорнила лаком для волосся
За часів, коли лак для волосся містив алкоголь, ця хитрість спрацювала б. Але тепер ви навряд чи знайдете такий засіб для укладання – трюк застарів. Однак, якщо вдома є спирт – нанесіть його на пляму, він прекрасно видаляє чорнило.
Лайфхак № 4: кинути меламиновую губку в унітаз, щоб видалити забруднення
Меламінові губки так не працюють (хоча роблять багато інших хороших речей). Завдяки особливій структурі, вони видаляють бруд і вбирає її – але з твердих поверхонь і за допомогою тертя.
Лайфхак № 5: додайте полоскання для рота в пралку, щоб помити її
Хоча ополіскувач для рота і змиває наліт з ваших зубів, по аналогії в пральній машинці працювати він не буде – адже там набагато більший обсяг води. Для цього вам потрібен відбілювач. Запустіть цикл самоочищення або додайте відбілювач у відсік для порошку і переключіться на звичайний цикл прання. Ці маніпуляції бажано робити раз на місяць.
Лайфхак № 6: нанести на духовку віск для машин, щоб потім було легше її відмивати
Воску для машин на кухні не місце! Особливо поруч з предметами, що контактують з їжею. У нього дуже їдкий склад. Ви можете просто-напросто отруїтися.
Лайфхак № 7: помити туалет содової
Кола працює гірше, ніж спеціальний засіб. Так навіщо спускати її в унітаз? Якщо підрахувати, то упаковка з 12 банок содової за ціною приблизно дорівнює упаковці очищувача для унітазу, в залежності від цін в вашому регіоні. Відповідно, засіб ви використовуєте більше 12 разів – так і де вигода?
Лайфхак № 8: покласти часточку лимона в посудомийку
Може, часточка лимона і додасть свіжий запах посуді, але не продезинфікує точно. Кислоти в лимоні недостатньо, щоб вплинути на потік води в посудомийній машинці. Просто використовуйте ополіскувач.
Прийом № 9: прибрати підпалини кукурудзяним крохмалем
Підпалини – спалені волокна одягу. Кукурудзяний крохмаль не машина часу і відновити їх не в силах. Але можна спробувати втерти засіб для чищення в пляму і відразу випрати, після того, як спалили. Або, якщо вам треба терміново надіти річ, втирайте оцет в тканину і промокніть ганчірочкою.
Лайфхак № 10: покласти серветки для сушарки в повітропровід, щоб в будинку смачно пахло
Ми не заперечуємо, що такі серветки пахнуть чудово, але будьте обережні. Вони можуть заблокувати надходження повітря в вентиляцію. Є набагато більш безпечні способи освіжити повітря: власне, освіжувачі для повітря.
Джерело: domik.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.