У селищі на Кіровоградчині встановили 22 вуличних ліхтарі на сонячній енергії – шість панелей вже вкрали

У селищі на Кіровоградчині встановили 22 вуличних ліхтарі на сонячній енергії – шість панелей вже вкралиУ селищі на Кіровоградчині встановили 22 вуличних ліхтарі на сонячній енергії – шість панелей вже вкрали
У селищі Вільшанка (Кіровоградська область), де восени минулого року встановили 22 вуличні ліхтарі на сонячній енергії, зловмисники викрали шість панелей.
Зовнішнє освітлення на відновлюваній енергії запрацювало у населеному пункті трохи більше року тому у рамках програми Європейського Союзу та Організації Об'єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», – передає Вільшанський вісник.
Дев'ять вуличних ліхтарів на сонячних панелях встановили біля пам'ятника жертвам Голодоморів, ще три – біля містка через річку Вільшану на Центральній вулиці, два – на вулиці Болгарській, вісім ліхтарів на чотирьох опорах прикрасили центр Вільшанки – сходи до берега річки Синюхи.
За технічними характеристиками вартість встановлення ліхтарів і прокладання ліній, як із загальної електромережі, так і сонячних, приблизно однакова. Різниця лише в тому, що за сонячну енергію не доводиться платити.
У проект було інвестовано 320 тисяч гривень, з яких 75 % – кошти ЄС, 20 % – гроші обласного, районного та селищного бюджетів, ще 5 % зібрали жителі Вільшанки.
За міжнародний грант Вільшанська рада змагалася із сорока п'ятьма конкурентами зі всієї області, перемогу здобула завдяки оригінальності.
Вже за кілька тижнів після встановлення інноваційних ліхтарів невідомі зняли чотири сонячні панелі на кладовищі. Розслідування поліції ні до чого не призвело.
Черговий акт вандалізму зафіксували наприкінці минулого тижня: ще дві секції панелей «вирвали з м'ясом» у центрі Вільшанки.
Відтепер у темну пору доби так звані «потьомкінські» сходи до річки потопають у темряві.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.