Будматеріали майбутнього + Відео

Будматеріали майбутнього + Відео
Змінили архітектуру непрості нові будівельні матеріали. Напівпрозорий бетон… Стіни, які реагують на температуру тіла… Та футбольні стадіони наче із космосу… Непрості нові будівельні матеріали змінили архітектуру докорінним способом, перетворивши фасади на велетенські екрани.

Лютц Енґельке (виконавчий директор Triad): "Те, що все має виглядати добре - це одне, але ми також повинні мати змогу працювати з цим. Нам, можливо, доведеться збудувати стіну заввишки 30 метрів, до якої прилаштуємо мультимедійну установку. Треба, щоб на неї можна було проектувати. І, аби вона могла змінюватись під світлом. Вона також має бути стійкою до атмосферного впливу. Та відображати повідомлення."Берлінська компанія Triad сконструювала споруду "Planet M", яка стала справжньою сенсацією на виставці у Ганновері.

Архітектурне агентство постійно вишукує нові матеріали для застосування у дизайні.Лютц Енґельке (виконавчий директор Triad): "Усе можливе. Іншими словами, дерево настільки ж важливе, як і бетон, що світиться, чи інший дивовижний метал. І всі ці перехідні матеріали, гібриди - від пластика до інших "розумних" продуктів - можуть записувати інформацію на собі."Один вражаючий новий матеріал зробили в Угорщині - цей бетон ілюмінує завдяки скловолокну, яке входить до його складу. "Ні!" похмурим сірим стінам - їх замінять вражаючі світлові ефекти.

Британська архітекторка Заха Хадід експериментує із синтетичним акриловим каменем. Усе - від стелі до підлоги - виготовлене з одного-єдиного матеріалу.А ось новий метал. Архітектори шаленіють від металевої тканини, яку виготовляє німецька компанія GKD.Штефан Куффератх (компанія GKD): "Це не лише питання вигляду, чи якоїсь модного напрямку. Цей продукт має багато передових технічних властивостей, саме тому ним захоплюються архітектори."Нержавіюча сталь вогнетривка, стійка до іржі, а також дуже гнучка.Лютц Енґельке (виконавчий директор Triad, співпрацював з GKD): "Сталь передбачає взаємодію з сонцем, адже вона добре віддзеркалює та може бути задньою підвіскою екрану.

Тому в нас зазвичай є джерело світла всередині та ззовні."Цей метал гнучкий, як килим. Компанія виготовляла індустріальні фільтри, аж поки на матеріал не звернули увагу архітектори. Штефан Куффератх обожнює творчу частину своєї роботи. Щодня він намагається знайти нові рішення дизайнерських проблем клієнтів.Штефан Куффератх (компанія GKD): "Це було важке завдання. Наші працівники звикли виготовляти сита із точно встановленими розмірами. Але тут з Парижа приїхав цей архітектор, поглянув на прототип та сказав: "Чи можна його зробити більш нестандартним?"

Вони вийшли із себе та сказали: "Вони збожеволіли вішати тисячі квадратних метрів на стіну - це ніколи ні з чим не зрівняється."У GKD багато нових ідей. Остання робота компанії - "Media mesh". Це металевий виріб із вмонтованими діодами. Ними можна управляти через Інтернет та перетворювати металеві фасади на медійні пристрої. Дизайнери та архітектори чітко бачать майбутнє.Лютц Енґельке (виконавчий директор Triad): "Матеріали, які можуть поглинати та передавати інформацію, які передаватимуть музику та зображення по-новому. Також точно будуть матеріали, які реагуватимуть на дотик."Танцюючі будівлі, "живі" фасади - все це можливе завдяки цим вражаючим, інноваційним матеріалам.


Источник: http://24tv.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.