Як захистити свої права, орендуючи квартиру

Як захистити свої права, орендуючи квартиру
Якщо орендодавець не виконує умов договору, наприклад, без попередження підвищує плату за квартиру або вимагає дострокового виселення, можна захистити свої права, звернувшись до суду.

Але в такому випадку слід надати оригінал двосторонньої угоди між вами та власником квартири.

Сергій Садовий, начальник головного управління контролю за благоустроєм Києва: "Бажано. Щоб ця угода була підписана нотаріусом, завірена нотаріусом. Нотаріус, як фахівець вивчить документи того орендодавця який пропонує своє майно".

Це допоможе захиститися від ризику з'їм квартири не у власника. Така ситуація зустрічається дуже часто. Якщо під час судового процесу з'ясувалося, що орендодавець не є господарем квартири, то своїх прав ви не зможете відстояти. Радує в цьому випадку лише те, що за надання неправдивої інформації карають правоохоронні органи.

Сергій Садовий, начальник головного управління контролю за благоустроєм Києва: "Я кожного власника попереджав би на предмет того, що вони повинні давати достовірні документації, оскільки це кримінал, якщо вони будуть надавати підроблену документацію і документи".

За підробку документів можна опинитися за гратами на строк до п'яти років.

Зазвичай орендар вимагає плату за житло за два місяці наперед. Якщо ви віддали гроші, а вас виселяють з квартири і не повертають їх, то через суд можна стягнути матеріальну та моральну компенсацію з власника приміщення. У цьому випадку потрібно довести факт передачі грошей.

Сергій Садовий, начальник головного управління контролю за благоустроєм Києва: "Якщо людина домовилася про ціну, вона повністю повинна бути проведена готівково та підтверджена квитанцією про оплату. І тільки тоді вона може захистити свої права. Ця

Угода, що підписується, потім повинна реєструватися як в ЖЕКу, так і в податковій інспекції ".

Зазвичай власники квартир не хочуть реєструвати угод, щоб не платити податків.

Юристи радять все ж наполягти, щоб вони це зробили. Адже інакше не зможете звернутися до суду в разі порушення ваших прав.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.