Остерегайтесь можливі шахрайства з боку наймачів

Остерегайтесь можливі шахрайства з боку наймачів Сьогодні ми хочемо продовжити тему шахрайства на ринку найма житлових приміщень. Один із способів перездачі квартири в субнайм без згоди власника. Цей спосіб дієвий з тими власниками, хто виїжджає в тривале відрядження в інше місто або країну і протягом довгого часу не можуть здійснювати контрольні перевірки квартири. Після повернення орендодавець приходить в квартиру і виявляє, що там живуть зовсім інші люди. Наймачі здали її в субнаймання, узявши з нових мешканців гроші за півроку вперед. Нові мешканці стверджують, що мають право жити в квартирі протягом якогось часу, але орендодавця такий варіант не влаштовує. Він-то грошей за вторинне наймання квартири не отримував. А у випадку якщо здавав свою єдину квартиру, то йому ще і ніде жити. Щоб забезпечити себе від такого способу шахрайства, необхідно укладати договір найму з наймачем. Якщо в нім окремо не написано про можливість здачі квартири в субнаймання, наймач не має права це робити. А власник квартири може вигнати нових мешканців з приміщення .

Інший варіант стосується неприватизованої квартири. Потрібна письмова згода тих, що проживає спільно з наймачем муніципального житла членів сім'ї і муніципалітету, інтереси якого представляють житлово-комунальні контори. Але справа навіть не в цьому: неприватизовану квартиру можуть спробувати приватизувати наймачі. Підробити документи, що встановлюють право, не складає особливих труднощів. Тому, перш ніж здавати квартиру внайми, подбайте про приватизацію цієї квартири. У власника і прав більше, і проблем менше.

Думка про псування майна в зданій квартирі напевно турбує всіх орендодавців. Проте один господар прагне себе забезпечити і докладає до цього деякі зусилля, а інший пускає все на самоплив в надії, що його-то мешканці на таке не здатні. Але на жаль, отримавши «на виході» зламані меблі, зіпсовану сантехніку і побутову техніку, невдалий орендодавець вимушений розлучитися з кругленькою сумою на ремонт квартири і заміну речей.

Будьте уважні з прийомом квартири, тому що якщо зламали новий диван або телевізор, ви має право зажадати від квартирантів гроші на їх ремонт, тому раджу вам брати передплату або залог. В кінці, після того, як ви виявите недоліки тобто зламані речі, то у вас будуть кошти на їх ремонт.

Ще один важливий нюанс - неоплачені міжміські розмови. Найнадійнішим способом є відключення «вісімки». Навіть в цьому випадку необхідно бути напоготові – вимагати всі квитанції про оплату і зберігати їх у себе.

Почастішали випадки, коли наймачі обманюють господаря, благаючи його відстрочити оплату на пару місяців. Але через один-два місяці орендарі з'їжджають, так нічого і не заплативши. Знайти шахраїв неможливо, навіть якщо господар квартири записав всі паспортні дані квартирантів і місце постійної реєстрації. Адже багато людей прописано в одному місці, а живуть в іншому.

В наступній статті ми розповімо про шахрайства з боку орендодавця. Житомиряни будьте уважні та пильні, коли ви наймаєте помешкання.

Автор статьи: Форест Сергій Володимирович

Система Orphus
Комментарии
Cartier replica Watches 24 августа 2010 04:45
at settle is movemen pandorA at settle is movemen replica chanel at settle is movemen replIca bvlgari for cheap at settle is movemen cheap christIan dior wholeslae at settle is movemen repliCa links of london at settle is movemen cheAp juicy couture for sale at settle is movemen replica gucCi sale
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.