Секрети оренди житла

Секрети оренди житла
Бюджет

При укладенні нового договору найму житла, вам доведеться заплатити відразу за перший місяць проживання і авансом ще за останній місяць. Ця сума до того ж буде служити сумою покриття всіляких поломок техніки і псування наявного майна з вашої вини.

Розташування

Розташування майбутнього житла має важливе значення. Підбирайте квартиру ближче до місця роботи, якщо є можливість, це дозволить заощадити вам багато часу, грошей на проїзд і, найголовніше, нерви.

Якщо ж з якихось причин це неможливо, то зверніть увагу на наступні важливі моменти інфраструктури:

транспортна розв'язка (піший маршрут до транспорту, близькість метро, ​​наявність прямого маршруту автобуса або маршрутного таксі до місця роботи і т.д.);
ринки і магазини (наявність супермаркету, магазину, ринку);
відпочинок і розваги (парк, водоймище, торгово-розважальні центри і т.д.);

освіта (дитячий сад, школа, центри розвитку, гуртки і студії і т.д.);
лікувальні установи (поліклініка, лікарня);
інше (освітленість шляху ввечері, багатолюдність і ін.)
Безпосередньо пошук

Агентство. Якщо у вас немає часу «вивчати» сайти агентств нерухомості і переривати гори газет і журналів, то це варіант для вас. Вам запропонують залишити заявку і пообіцяють зв'язатися найближчим часом. Швидше за все, так і буде, але пам'ятайте: через кілька днів про вас просто можуть забути, оскільки вам не підійшли запропоновані кілька варіантів або просто звільниться провідний вашу заявку менеджер. Також не дивуйтеся дзвінку з агентства з уточнюючими питаннями через місяць, а то й два-три після подачі заявки, коли це питання для вас вже неактуальний.

50% від місячної вартості проживання, вам ще необхідно буде оплатити послуги агентства.

Список агентств можна подивитися тут http://dom.ria.ua/ru/agencies і http://www.domik.tv/agencies/

Пошук в інтернет. Для тих, хто має час і бажання зайнятися пошуком найбільш відповідного варіанту оренди житла самостійно. Зателефонувавши з приводу сподобалася вам квартири, щоб домовитися про перегляд, ви з імовірністю в 95% також «потрапите» в агентство. Про оплату послуг агентства вже згадувалося вище.

Також існує безліч «Дощок оголошень», куди можна подати своє оголошення. Але будьте готові до дзвінків саме з агентств.

Друковані видання. Крім менш зручного способу підбору цікавлять варіантів (тому що відсутній автоматичний пошук) і необхідність заплатити кілька гривень - мало чим відрізняється від пошуку і подачі оголошення в інтернет.

Найбільш популярні видання «З рук в руки» і «Авізо».

Опитування знайомих, товаришів по службі. Цим методом користувалися ще до часів інтернет. Чим більше у вас знайомих, і чим більше вони будуть зацікавлені допомогти вам, тим більше у вас шансів на позитивний результат. Однак тут слід врахувати, що шансів «попадання» в цінову категорію, місце розташування і т.д. не дуже багато.

«Прочісування» території та розклеювання оголошень. Ось вже який метод пошуку житла можна назвати самим древнім, так це саме цей. Із застосуванням сучасних технологій він все ще не «канув в лету», а продовжує існувати. Оголошення та опитування ефективні в місцях безпосередньо бажаного проживання. При багатьох будинках є дошки оголошень, та й стовпи ще поки начебто стоять. Ну, а бабусі біля під'їздів або консьєржі розкажуть вам все, що вас цікавить, головне бути ввічливим і тактовним.

Перегляд

Перегляди - найбільш витратна за часом частина процесу підбору нового житла. Ви працюєте, працює господар, працює ріелтор. Отже, вам і, як мінімум, господарю, а іноді ще й ріелтору необхідно узгодити прийнятне для всіх час перегляду.

На що слід звертати увагу при перегляді:

Перше враження. Якщо вам квартира не сподобалася з першого погляду, і у вас є час, не вмовляйте себе, не «насилуйте».

Загальний стан квартири (спальні місця, побутова техніка, стан сантехніки, робоче місце і т.д. і т.п.).

Власник квартири. Не менше першого враження і стану квартири важливий контакт з власником. Не сподобалися один одному, не знайшли спільну мову, - напевно ваші подальші взаємини не будуть безхмарними.

Господарські домовленістю. Хто буде платити, якщо з ладу (у силу своєї старості) вийде телевізор, заміна згорілої проводки та сантехнічні роботи, встановлення кондиціонера та ін Все це передбачити, звичайно ж, неможливо, але у загальних рисах слід обумовити.

Умови, вартість та порядок оплати. Якщо вам квартира подобається, і ви «бачите» себе в ній, настійно рекомендую торгуватися. Звичайно ж, для цього вам необхідно теж сподобатися власникові квартири, завірити його у вашій порядності і своєчасної оплати. У моєму випадку 4 рази це приносило успіх;

Вибираючи валюту оплати, завжди виходьте з того, в чому у вас доходи, щоб не стати жертвою чергового валютного кризи.

Підписання договору

Найчастіше договір найму стандартний * і містить:

предмет договору із зазначенням наступної інформації: адреса, площа, кількість кімнат, ваш поверх і поверховість будинку, майно (меблі, побутова техніка тощо), документи, що підтверджують право власності на квартиру її власника;

обов'язки обох сторін;
розрахунок і порядок оплати;
термін дії договору та умови його продовження;
відповідальність сторін;

умови дострокового розірвання договору та його заснування;
реквізити сторін (паспортні дані та підпису).

Договір найму (незважаючи на існуючу думку про те, що без нотаріального засвідчення не має юридичної сили), є документом, за яким можуть бути пред'явлені претензії у разі порушення прописаних у ньому домовленостей. На відміну від Договору оренди, Договір найму укладається між фізичними особами.

Якщо ж ви приймете рішення орендувати квартиру через посередників (агентство нерухомостi), то всю процедуру підготовки і підписання договору беруть на себе фахівці агентства. У тому випадку, якщо ви зважилися на операцію безпосередньо з власником, то всю відповідальність за правильне складання договору несуть учасники угоди (тобто ви і власник).

Тому і поставитися до оформлення та підписання необхідно з усією відповідальністю, обумовити і, відповідно, прописати все якомога детальніше.

Дрібні побутові «радості»

Найчастіше вже після підписання договору найму квартири всі поточні дрібні і середні ремонтні роботи ви будете проводити за рахунок власних коштів. Отже, чим більше недоліків ви зможете виявити і погодити їх налагодження на етапі, що передує підписанню договору, тим більше шанс знизити орендну плату.

Замість висновку

Пам'ятайте, що:

якщо в інтернеті опублікована одна фотографія, то, швидше за все, вона підібрана з бази і не відповідає переглядається квартирі;

якщо пишуть або говорять по телефону про середній стан квартири, то з великою ймовірністю вам запропонують квартиру рівнем нижче;

якщо вам в агентстві кажуть, що обов'язково зателефонують, то зроблять це вони зовсім необов'язково (у них таких як ви сотні, і, забувши про вас, вони, швидше за все, без зарплати не залишаться);

якщо для вас пошук квартири стоїть гостро, не сподівайтеся на одного ріелтора або одне агентство, не скромничайте і не лінуйтеся, «напружуйте» якомога більше людей (в кінці-то кінців, ви ж їм за це будете платити);
якщо для вас важливий спокій і тиша, не питайте про те, «тихі сусіди» у господаря, оскільки його відповідь можна заздалегідь передбачити.

домовляйтеся і питайте про все, пам'ятайте, що гроші платите ви, і ви маєте право не тільки їх віддавати хазяїну, а й питати, уточнювати, вирішувати і навіть дещо вимагати.
Вдалою оренди, хорошого житла і ставить ріелторів!

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.