Знімаємо квартиру. Звертатися в агентство нерухомості чи ні?

Знімаємо квартиру. Звертатися в агентство нерухомості чи ні?
Розглянуто варіанти оренди квартири через агентство нерухомості і без посередників. Який варіант кращий?
Реалії нашого життя такі, що далеко не у кожної людини є своя власна житлова площа. Є люди, яким придбати житло не під силу. Обмежені фінансові можливості не дозволяють їм це зробити. Для цих людей зняти житло, а точніше орендувати - оптимальне рішення.

З питаннями оренди стикаються тисячі людей: одні здають в оренду житлоплощу, інші її знімають. Однак процес пошуку квартири для оренди не такий простий. Адже треба знайти відповідний по всіх параметрах варіант, правильно оформити документи, убезпечити себе від недобросовісних посередників і шахрайства.

Варіант 1. Можна з'ясувати, чи не здає чи в оренду квартиру хтось із знайомих або далеких родичів. У цьому випадку є невеликий шанс знайти хорошу квартиру, яку здадуть за нижчою ціною, завдяки знайомству. Проте народна мудрість говорить, що краще все фінансові операції здійснювати з чужими людьми, щоб потім у разі якихось розбіжностей не перетвориться з близьких людей на ворогів.

Варіант 2. Це пошук інформації в засобах масової інформації. Оголошення в газетах про здачу житла в оренду без посередників. Позитивним моментом є відсутність комісії, яку необхідно платити посереднику (агентству нерухомості).Мінус - необхідність самостійно займатися оформленням договору, перевіркою достовірності документів орендодавця. Це вимагає певних правових знань. У разі будь-яких юридичних порушень претензії можна пред'явити тільки самому собі за те, що пошкодував грошей і не довірився професіоналам. До того ж на пошуки і перевірку витрачається маса часу. А час, як відомо - гроші.

Варіант 3. Інформація з міської бази даних про здаються в оренду житло. Цю інформацію можна отримати за невелику оплату (близько 500 рублів). Істотний мінус - часто інформація виявляється застарілою або навіть сфабрикованою.Трапляється так, що по обраній адресі, власники квартири і не думають про здачу її в оренду. Час, нерви і гроші, нехай невеликі, витрачені, а результат нульовий.

Варіант 4. Звернення в агентство нерухомості. Цей варіант має масу позитивних сторін. Всю юридичну відповідальність за угоду несе агентство нерухомості. Агентство відповідає за перевірку справжності всіх документів орендодавця, займається складанням договору при укладанні угоди. База даних агентства нерухомості постійно оновлюється, тому інформація, що надається агентством, завжди актуальна.

Але і з агентсво іноді бувають казуси! У Москві, наприклад, є кілька агентств, яким можна довіряти, і одне з них - це агентство нерухомості "Феодал". Воно володіє всіма необхідними можливостями і дотримується домовленостей. Їхні схеми здачі житла в оренду давно відпрацьовані. До того ж, клієнтові немає необхідності самому витрачати час і займатися пошуками житла. Він просто чекає, поки ріелтер підбере підходящий варіант.

Основний мінус звернення в агентство нерухомості - це висока комісія за надані послуги. Як правило, агентству необхідно заплатити 100% від місячної вартості оренди житла (наприклад, якщо оренда коштує 20 тисяч на місяць, то агентству за послуги необхідно заплатити 20 тисяч). Не дивлячись на цей недолік, більшість людей воліють укладати угоди, користуючись послугами агентства нерухомості. Краще переплатити і бути спокійним щодо всіх юридичних тонкощів.

Та й не потрібно витрачати свій час на пошуки відповідної квартири. Потрібно просто надати в агентство інформацію про прийнятні умови знімання житла. Все інше зроблять професіонали, кваліфіковані фахівці, що володіють досвідом роботи і знають всі підводні камені, які можуть виникнути в процесі оформлення угоди. Головне - не помилитися з вибором агентства. Адже зараз дуже багато інформаційних агентств, які займаються шахрайством і пропонують недійсну інформацію.

Звертаючись в агентство необхідно обов'язково перевірити дозвільні документи на цей вид діяльності, з'ясувати, скільки часу існує агентство. В даному випадку його вік прямо пропорційний надійності. Необхідно вибирати давно існуюче, солідне агентство нерухомості, яке має позитивні характеристики та відгуки вдячних клієнтів.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.