Як правильно вибрати люстру?

Як правильно вибрати люстру?
Від того, яку люстру ви оберете, залежить чимало, оскільки вона є не тільки лише естетичної деталлю інтер'єру, але також служить розподільником променів світла в кімнаті, що істотно відбивається на дизайні приміщення, а також, природно, і на настрої. Як показує практика, покупці хочуть купувати добротну продукцію за розумною ціною, і ви, швидше за все, також не маєте нічого проти цього.

Перш за все, необхідно розрахувати, люстра якої потужності вам найкраще підійде. При цьому необхідно знати, які лампи застосовуються в люстрах, тоді вам легше буде зробити правильний вибір. До традиційного рішенню можна віднести лампи розжарювання, що дають м'яке і тепле освітлення. Як правило, такі лампи встановлюють у спальнях і віталень. Вони володіють значним недоліком - ККД близько п'яти відсотків, вони інтенсивно гріються, і якщо ви застосовуєте лампу, потужність якої перевищує номінальну, це, найчастіше стає причиною оплавлення пластикових елементів.

Існують і галогенні лампи, але вони застосовуються в ліхтарях і потужних освітлювальних приладах. До високопотужним освітлювачів відносяться люмінесцентні лампи, в наш час у них відсутній характерне дзижчання, яке було невід'ємною частиною старих вітчизняних джерел світла. Це досить раціональний варіант, хоча й досить дорогий. Також їх недоліком вважається білий холодний потік світла, від якого швидко втомлюються очі.

Дане освітлення краще всього використовувати на кухні. Розрахуйте, яка потужність буде потрібно вам для всіх приміщень вашої квартири. Якщо ви не можете ніяк визначитися, або вам зазвичай в одній кімнаті потрібен приглушений і яскраве світло, ви можете застосовувати вимикач з розподільником потужності.

Є традиційні (як правило, підвісні) люстри, які мають досить громіздкий вигляд, і найчастіше використовуються в кімнатах з високими стелями. Такі люстри зазвичай підтискаються до стелі, і виготовляються у формі маленьких плафонів або тарілок. Ніколи не забувайте, що є обов'язкові зони, де потрібно допоміжне освітлення: на робочому столі, на кухні, в передпокої біля дзеркала, біля ліжка.

Давати додаткові рекомендації по дизайну важче, необхідно, щоб люстра поєднувалася із загальним оформленням приміщення. Не забувайте, що різнокольорові плафони міняють колір самого освітлення і, відповідно, колір меблів і стін. Розгляньте ламповий цоколь, зазвичай виробники застосовують не звичайний цоколь, який потім досить складно розшукати.

Скориставшись даними рекомендаціями, ви не помилитеся у виборі люстри, яка принесе у ваш будинок світло і тепло.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.