Водяне опалення.

Водяне опалення.
У країнах колишнього СРСР водяне опалення є найпоширенішим способом централізованого, а також автономного опалення квартири. В принципі, говорити про цей вид опалювання квартири «водяний» не зовсім правильно, адже у вигляді носія тепла можна використовувати не тільки воду, але і будь-яку іншу рідину, яка відповідає фізико-технічним характеристикам. Більш правильно назвати таке опалення «традиційним», крім того даний термін вже є, і обумовлюється він якраз широкою поширеністю водяній опалювальної системи.

У традиційних системах опалення прогрітий до температури потрібно рідкий теплоносій, в ролі якого зазвичай виступає вода, під час проходження по системах трубопроводу та опалювального приладу, віддаватиме свою теплоту повітрю в теплих квартирах. Причиною популярності даного виду опалення є набір багатьох переваг:

1) Недорога ціна і невеликі витрати матеріалу - для водяних теплопроводів потрібно використовувати трубу меншого розміру, ніж при повітряному.

2) Велика теплоємність носія тепла - у одиниці об'єму вод знаходиться більше тепла в порівнянні з іншими типами теплоносіїв (наприклад, теплоємність у води в 4000 разів вище теплової ємності повітря, який нагрітий до такої ж температури).

3) Створюється комфортний температурний режим.

Проте, відмінність даного виду опалення від інших типів штучного нагрівання квартири в тому, що водяне опалення більш трудомістке при установці і експлуатації. У першу чергу, створювати водяний теплопровід можна лише при зведенні або капітальному ремонті приміщення, адже для нього потрібна велика кількість будівельних робіт. Монтаж опалення слід довіряти тільки професіоналам.

По-друге, безперебійна робота опалювальних систем забезпечується безперервним нагрівом носія тепла, що означає, що потрібна постійне стеження за роботою генератора.

По-третє, багато незручностей з'являться в тих людей, які будуть залишати свій заміський будинок на довгий термін, особливо під час зимових холодів. Перед відбуттям на довгий час потрібно зливати всю воду з систем опалення. В іншому випадку під час негативної температури вода буде замерзати, і це буде призводити до розриву трубопроводів.

З іншого боку, відсутність води в системах традиційного опалення так само не дуже добре, адже в трубопроводах, заповнених повітрям, корозія проходить швидше.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.