Актуальність питання встановлення автономного опалення в Житомирі

Актуальність питання встановлення автономного опалення в Житомирі
Дуже актуальною є проблема надання дозволу на установку автономного опалення в багатоквартирних будинках Житомира. Велика кількість людей зацікавлена у встановленні додаткових пристроїв для облаштування опалення та постачання гарячої води. Питання можливості відключення від центральних мереж теплопостачання та встановлення автономного опалення піднімався на брифінгу 1 липня 2011 року.

Дозвіл на відключення від мереж централізованого опалення та альтернативне забезпечення квартири теплом покращує умови проживання житомирян. Поряд з цим має місце погіршення умов інших мешканців будинку.

По-перше, це розбалансування центрального опалення, оскільки зменшується кількість платників за тепло, а витрати міста на опалення залишаються. Крім того система газопроводів не розрахована на такі великі обсяги поставки, тому тиск в системі газопостачання падає і без газу залишаються верхні поверхи будинків.

По-друге, заступник головного державного санітарного лікаря міста Житомира Галина Шарапа поінформувала про небезпеку викидів спаленого газу, особливо для жителів верхніх поверхів. Так, в поточному році зареєстровано 40 скарг громадян, складено акти щодо відведення спаленого газу від індивідуальних котлів: коли мешканці квартири вищої поверховості почувають у квартирах запах газу, що викидається з котла знизу.

По-третє, подорожчання опалення відбуватися внаслідок зниження відсотка користування централізованим опаленням.

По-четверте, рішення про надання дозволу на підключення одних може обурювати інших, кому було відмовлено. Тому комісія буде аналізувати всі можливості підключення квартир від централізованого опалення, зробить перелік будинків, відповідно до ТУ мають право на встановлення альтернативного виду опалення.

Майже всі жителі квартир є власниками житла і власне їх розпорядниками. Тому рішення про підключення до автономного опалення повинно бути спільне для мешканців усього будинку.

Вивчено досвід інших міст у вирішенні цього питання: так у Вінниці громадяни, які встановлюють автономне опалення повинні заплатити певну суму на особовий рахунок будинку для заміни системи гідравліки та встановлення централізованої системи відведення спаленого газу.

Отже, у разі буде встановлюватися системний контроль за дозволами, проводитися реєстр надання дозволів паралельно у виконкомі і газовому господарстві. Проводиться контроль за незаконним встановленням альтернативного опалення. Так, виявлено 4 приватні фірми, які займалися незаконним підключенням у 2007-2008 роках: дві фірми позбавлені ліцензій, ще дві - притягнуто до кримінальної відповідальності.

Источник: http://nashzhitomir.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.