Влада Житомирщини просить не застосовувати графіки аварійних відключень світла

Влада Житомирщини просить не застосовувати графіки аварійних відключень світла
Перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Геннадій Дмитренко звернувся до заступника міністра енергетики та вугільної промисловості з проханням не застосовувати графік аварійних відключень електроенергії в тих областях, які чітко дотримуються лімітної дисципліни.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації інформації про всеукраїнський селекторній нараді, яка відбулася 23 грудня.

«Житомирщина - одна з найкращих областей в державі за дисципліною споживання електроенергії. Цей факт відзначили під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександра Светелика. Він зазначив, що одна з найважливіших завдань для представників влади полягає в тому, щоб скласти чіткі графіки відключень електроенергії в областях і донести цю інформацію до населення. Занепокоєння викликає той факт, що істотне перевищення лімітів електроспоживання спостерігається у Донецькій і Луганській областях та Автономній Республіці Крим. Отже, інші області, які дотримуються лімітної дисципліни, змушені обмежувати обсяги електрики для своїх споживачів», - йдеться в повідомленні.

Звітуючи про стан справ в області, голова правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький зазначив, що в Житомирській області проводиться інформаційно-роз'яснювальна кампанія щодо економного та раціонального використання електроенергії. Основний акцент ставиться на роботі з потужними промисловими об'єктами, проте, за словами керівника компанії, виникають проблеми з налагодженням контакту з незалежними постачальниками електроенергії та підприємствами з іноземними інвестиціями, що працюють на території нашої області.

Анатолій Левицький проінформував, що вже змінено графік роботи на підприємствах добувної галузі, адже за виконання лімітів повинні нести спільну відповідальність як юридичні особи-споживачі, так і населення.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наступного тижня оприлюднюють графіки відключення світла в Житомирі та області.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.