Теплопостачальні підприємства Житомирщини перевищили газові ліміти

Теплопостачальні підприємства Житомирщини перевищили газові ліміти
Умови проходження опалювального сезону, підготовки до роботи в зимових умовах та дотримання доведених обсягів споживання природного газу, - ці питання розглядалися під час всеукраїнської селекторної наради, що відбулася 2 грудня, під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Кістіона.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Під час наради наголошувалося, що у зв'язку зі зниженням температури повітря регіони мають забезпечити ефективну цілодобову роботу диспетчерських служб, посилити діяльність регіональних штабів, забезпечити готовність до роботи аварійно-відновлювальних бригад з відповідним матеріальним та технічним забезпеченням.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрія Білоусова, головним завданням є економія і суттєве зменшення споживання природного газу. Цього вдалося досягти в тому числі завдяки переведенню котелень на альтернативні види палива. За цим показником Житомирська область - одна з кращих в країні.

Що стосується фактичного споживання природного газу, то в цілому по Україні протягом серпня-жовтня теплопостачальні підприємства спожили на 34% менше доведених лімітів. За останньою інформацією НАК «Нафтогаз України», внаслідок зниження температури повітря споживання природного газу теплопостачальними підприємствами протягом листопада становить 1 млрд. куб. м - перевищення становить 314 млн. куб. м, або 43%.

Так, на 60 і більше відсотків перевищили свої ліміти Чернігівська, Миколаївська, Херсонська, Чернігівська та Донецька області. Представники Міністерства звернулися до керівників областей з проханням забезпечити дотримання передбачених лімітів.

Як зазначив у своєму виступі на селекторній нараді перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, 117 котелень, які заплановано перевести на альтернативні види палива, відповідні роботи проведені в 101. Решту котелень будуть переведені на тверде паливо протягом грудня. Це напрямок діяльності знаходиться під особистим контролем голови облдержадміністрації Сергія Машковського.

За інформацією чиновника, профільні служби та відомства Житомирщини готові до роботи в зимовий період. Так служба автомобільних доріг в області у повному обсязі забезпечена піскосумішшю. Здійснюються заходи по очищенню автомобільних доріг.

В області є два житлово-комунальних господарства, які мають заборгованість з виплати заробітної плати. Це КП «Господарник» в Брусилівському районі (сума заборгованості - 209 тис. грн.) І ВЖРЕП №3 у Житомирі (150 тис. грн.). Геннадій Дмитренко зазначив, що дане питання перебуває на контролі, і запевнив - до кінця року проблема буде вирішена.

За словами чиновника, завдяки інтенсивній роботі по переведенню котелень на альтернативні види палива в області вдалося досягти економії споживання природного газу та дотримання лімітної дисципліни. Однак зараз, у результаті зниження температури повітря, зафіксовано перевищення споживання блакитного палива на 42%.

Зусилля влади та відповідних профільних підрозділів і підприємств в подальшому будуть спрямовані на те, щоб не допустити перевищення ліміту газу.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.