Депутати все ж підвищили тариф на проїзд у громадському транспорті Житомира

Депутати все ж підвищили тариф на проїзд у громадському транспорті Житомира
Сьогоднішня сесія Житомирської міської ради не скасувала рішення виконкому про підвищення вартості проїзду на 50 копійок. "За" проголосували 17 з 60 обранців житомирян.

Серед тих, хто не підтримав рішення про збільшення плати в транспорті-депутат Величко Олександр, і до цього виступав за скасування рішення виконкому про збільшення тарифу як такого, так як він не був детально обґрунтовано.

Коментуючи сьогоднішнє голосування на сесії, Величко зазначив, що його позиція залишається незмінною: "По-перше, перевізники зобов'язані надати калькуляцію розрахунку тарифу, де чітко показати його складові. По-друге, це дотримання умов договору про кількість графіків: не порушувати графік руху, особливо у вечірній час; І нарешті, надати об'єктивну інформацію за пасажиропотоком. Все це під жорстким контролем з боку влади та громадськості, - каже Величко. - У разі виконання цих умов за кілька місяців можна повертатися до питання підвищення тарифу, інакше нічого не зміниться. На наші письмові та усні звернення до деяким перевізникам, ми так і не отримали інформацію про складові тарифу, або ці цифри взяті з неба і нічим не обгрунтовані".

За словами Величка, члени його команди проконтролювали протягом тижня дотримання деякими перевізниками кількості графіків (машин на маршрутах).

Зокрема, вивчали маршрут № 37 і № 11, зазначає депутат: "Цифри вражають. Маршрут № 11, згідно з даними, які надало управління транспорту і зв'язку, повинно бути 12 графіків, а реально їх було 16! Маршрут № 37 - повинно бути 10 машин, а їхало 14. За таких умов про будь-яке підвищення вартості можна говорити, тим більше в ситуації, коли людям рекомендують затягувати пояси?"

Нагадаємо, тепер, згідно з новим тарифом, проїзд у трамваях і тролейбусах буде дві гривні, у міських маршрутних таксі - три.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.