Польща витратила на Євро в 66,6 разу більше грошей, ніж Україна

Польща витратила на Євро в 66,6 разу більше грошей, ніж Україна
Польща витратила на підготовку до футбольного чемпіонату Євро-2012 200 млрд євро, що в 66,6 разу більше ніж витратила Україна (3,004 млрд євро), повідомив керівник економічного відділу посольства Республіки Польща в Україні Павел Гембські.

"Якщо брати до уваги усі інвестиційні та інфраструктурні проекти в Польщі, то ми витратили десь 200 млрд євро. Але варто зазначити, що ми нічого не будували лише за для Євро і цю цифру не можна розцінювати тільки, як витрати саме на Євро. Ми будували транспортну інфраструктуру для майбутнього, адже Польща це країна, що хоче швидко розвиватись. То ж ці гроші це не лише витрати на Євро-2012, а й інвестиція в майбутнє", - сказав він.

Нагадаємо, за словами керуючого партнера ІК "Капітал Таймс" Еріка Наймана, проведення ЄВРО-2012 коштувало України 4 мільярди доларів.

"Вартість чемпіонату становила 800 мільйонів доларів, але в цю суму входить лише будівництво стадіонів у Києві та Львові. Лише за 2012 рік було витрачено 8 мільярдів гривень, за 2011 рік витрачено 12 мільярдів гривень. Загальна сума становить 35 мільярдів гривень. Тобто, з державного бюджету на Євро пішло понад 4 мільярди доларів", – сказав він.

За словами експерта, у середньому на одне місто, яке прийматиме чемпіонат Європи, витрачено 1 млрд дол.

Як повідомлялось, українські експерти переконані, що Євро-2012 обернеться для України значними збитками.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.