Футбольний чемпіонат принесе Україні величезні збитки

Футбольний чемпіонат принесе Україні величезні збитки
Україна зможе заробити під час Євро-2012 на футбольних фанатах лише 4% від суми, яку була витрачена на підготовку до чемпіонату, порахували фахівці "Ерсте банку".

Аналітики звертають увагу на те, що загальний обсяг інвестицій в підготовку до футбольного свята становить 10,4 млрд євро, тоді як прогнозовані видатки туристів складуть лише 400 млн євро, пише "Коментарі".

Для Польщі загальний обсяг інвестицій становить 19,8 млрд євро. А витрати туристів - 560 млн євро (3% інвестицій).

Як повідомлялось, за прогнозами деяких експертів, Євро-2012 взагалі може призвести до дефолту країни.

За словами директора аналітичного департаменту інформаційно-аналітичного центру "Trends & Markets" Андрія Шеверьова, позитивні зміни в інфраструктурі можуть затьмарити величезні збитки. Тенденції свідчать про те, що країна повторює долю Греції, яка стрімко пішла до дефолту після проведення Олімпіади 2004 року.

"Тоді греки, витративши на організацію олімпіади 11 мільярдів євро, повернули лише 2 мільярди. Більше половини олімпійських об'єктів з того часу пустують або використовуються не за призначенням. А понесені збитки поклали початок бюджетним і борговим проблемам країни", - пояснив фахівець.

В Україні, на думку Шеверьова, ситуація не менш тривожна, оскільки підготовка до чемпіонату фінансувалась інвесторами лише на 20%, а решта - 80% були витягнуті з бюджету. Це призведе до боргових проблем і додаткового навантаження на бюджет, переконаний аналітик.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.