Куди подіти заощадження напередодні кризи?

Куди подіти заощадження напередодні кризи?
Європейська криза, пов'язана із загрозою банкрутства декількох країн ЄС. Коли в США в серпні вирішували - підвищувати кордон державного боргу чи ні, в Україні переживали - міняти долари чи ні і як це відіб'ється на гривні.

Краще віддати банку гроші зараз?

Зараз економічна ситуація в світі складається не кращим чином, і якщо проблеми в Європі посиляться, то це негайно позначиться на Україні. Так що українцям сьогодні потрібно думати швидше не про те, як примножити гроші, а скоріше як їх зберегти.

Депозит - все одно ризик

У той же час директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін категорично не рекомендує вкладати гроші в депозити. "Уже зараз у деяких банків є перебої з платежами - працівникам бюджетної сфери по частинах видають зарплати. До грудня ситуація може погіршитися і те, що було в 2008 році, здасться вже всього лише квіточками. Краще взагалі не тримати гроші на рахунках, тому що не факт, що їх можна буде забрати в той момент, коли вони знадобляться ", - говорить експерт.

Золото завжди в ціні

Золото в ціні практично не падає, тому воно може не тільки зберегти, але і збільшити заощадження, - відзначають експерти. Олег Соскін рекомендує купувати не тільки золото, а й срібло. Причому не тільки банківські зливки, а й просто ювелірні прикраси без каменів. "Вони хоч і з домішкою, але все одно, навіть якщо через якийсь час піти і здати його в ломбард, то свої гроші можна гарантовано повернути. Зараз у світі немає стабільних валют - долар, євро девальвують, і тримати в них заощадження немає сенсу ", - упевнений експерт.

Саме час купити те, на що відкладали

Вкладати в нерухомість, у землю аналітики не рекомендують, мовляв, по-перше, ціни можуть ще просісти, а, по-друге, це також довгострокове вкладення і невідомо, що в Україні взагалі буде через 10-20 років. "Нерухомість є сенс купувати тільки, якщо це для себе. Наприклад, взяти ділянку з будинком і працювати на землі. Зараз такий час, що краще за все не відкладати з запланованими покупками. Якщо потрібна машина і є гроші, треба купувати. Побутову та іншу техніку , одяг, будь-які товари тривалого користування.

Практично всі експерти одноголосно відзначають, що Україна ось-ось зіткнеться з новою хвилею кризи.

Источник: http://www.banki.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.