Бюджет Житомирщини у 2011 поповнився на 7,6 мільйона грн. від від втрат с\г та лісового виробництва

Бюджет Житомирщини у 2011 поповнився на 7,6  мільйона грн. від від втрат сг та лісового виробництва
На Житомирщині минулого року суб’єкти господарювання в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва перерахували до Державного бюджету та бюджетів територіальних громад 7, 6 мільйона гривень.

Загальна сума, що надійшла на рахунки сільських, селищних і міських рад, становить понад 4,2 мільйона гривень - повідомляє порталу ZThata головне управління Держкомзему у Житомирській області.

На реалізацію завдань земельної реформи упродовж 2011 року землевпорядна служба та органи місцевого самоврядування та виконавчої влади залучили 2, 9 мільйона гривень, з яких 502,5 тис. гривень на поліпшення сільськогосподарських та лісогосподарських угідь., 30 тис. гривень на розроблення робочих проектів землеустрою щодо охорони земель, 202 тис. грн. на впровадження заходів з охорони земель, 721,3 тис. грн. проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, понад 1,5 мільйонів гривень на проведення інвентаризації земель.

Норми відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва спрямовані на забезпечення раціонального використання і охорони особливо цінних земель сільськогосподарського призначення та збереження їх кількісного і якісного стану.

За словами В.Рудніка, начальника відділу землеустрою, моніторингу та охорони земель Головного управління Держкомзему у Житомирській області, відшкодування втрат передбачає компенсацію суспільству негативних наслідків соціально-економічного, екологічного характеру, що наступають внаслідок переведення особливо цінних земель до інших категорій земель, а також у разі обмеження землекористування чи погіршення якості земель як особливого національного надбання.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.